Ga naar de inhoud

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado, lekker visrecept. Een lekker fris gerechtje dat het goed doet in ieder vismenu.
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

peresonen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de slagroom op. Roer de zure room en mierikswortel erdoor. Zet dit weg in de koelkast.
2
Stap 2
Snijd de appel in kleine blokjes, meng een klein beetje citroensap door de appelblokjes om verkleuring tegen te gaan.
3
Stap 3
Snijd de avocado in blokjes en meng hier ook een klein beetje citroensap door. Halveer de tomaatjes.
4
Stap 4
Neem een volle eetlepel van de mierikswortelcrème en lepel dit op het bord. Strijk dit met de achterkant van een lepel uit.
5
Stap 5
Leg de paling op de mierikswortelcrème en verdeel hierom heen de blokjes appel en avocado. maak af met rucola, tomaatjes en cress. Breng tot slot op smaak met peper uit de molen.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Vandaag staat er vis op het kerstmenu. Niet als hoofdgerecht, maar als voorgerecht of tussengerecht. Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado. Een lekker fris visrecept dat het goed doet in een gevarieerd menu.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Paling is een lekkere en supergezonde vis, meestal uit Nederland, boordevol omega3-vetten en vitamine D. Het is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak die ook bij het kerstdiner niet misstaat. Door te kiezen voor paling met het blauwe ESF® logo draag je bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand, zodat we allemaal paling kunnen blijven eten.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Bij de paling maak ik een luchtige mierikswortelcrème van slagroom en geraspte mierikswortel. Dit combineert heel mooi met de unieke smaak van de paling. Hierbij serveer ik frisse blokjes appel, romige avocado en tomaatjes.

Tip: maak de mierikswortelcrème vooraf en bewaar deze in de koelkast. Snijd de overige ingrediënten alvast in blokjes, vergeet de appel en avocado niet te mengen met een beetje citroensap tegen verkleuring. Zo hoef je voor het diner alleen de borden nog op te maken.

Wil je meer inspiratie met paling? Bekijk deze salade met paling en roggebrood die ik eerder met jullie deelde. En bekijk hier nog meer palingrecepten van ikhouvanpaling.

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Paling met mierikswortelcrème, appel en avocado

Dit artikel schreef ik in samenwerking ikhouvanpaling, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op