Ga naar de inhoud

Salade van paling met roggebrood

 Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met een oer-Hollands ingrediënt. Ik maakte namelijk een lekkere frisse salade van paling met roggebrood. Op feestjes wordt paling meestal geserveerd op een toastje of op roggebrood. Maar je kunt nog veel meer lekkers...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gerookte paling in stukjes. Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Snijd de lente ui in ringen en het roggebrood in stukjes.
2
Stap 2
Meng de mayonaise met honing en een snuf peper. Roer dit door de ijsbergsla.
3
Stap 3
Verdeel de ijsbergsla over een groot bord of een schaal. Verdeel hierover de blokjes paprika en komkommer en de ringen lente ui. Verdeel hierna de garnaaltjes over de salade met de paling. Maak de salade af met de stukjes roggebrood.

Salade van paling met roggebrood


Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met een oer-Hollands ingrediënt. Ik maakte namelijk een lekkere frisse salade van paling met roggebrood.

Op feestjes wordt paling meestal geserveerd op een toastje of op roggebrood. Maar je kunt nog veel meer lekkers met paling. Zo is het ook lekker op een broodje, in de soep en zoals ik je in dit artikel laat zien, verwerkt in een salade.

Supergezond

Paling is een lekker en supergezond product dat je met een gerust hart kunt eten, het wordt verantwoord gekweekt. Daarbij is paling een gezonde vissoort, het bevat veel omega 3 vetten en vitamine D.

Salade van paling

Salade van paling met roggebrood

Paling verwerk ik graag in een salade. Ik ga voor een frisse salade van ijsbergsla met komkommer en paprika. Omdat paling vaak met roggebrood wordt gegeten leek het me lekker om dit toe te voegen. In plaats van croutons of noten en pitten heb ik blokjes roggebrood over de salade gestrooid.

Ga voor meer palinggerechten naar de Facebook pagina van Ikhouvanpaling

Tip: als je paling koopt, kies dan paling met het blauwe ESF® logo er op. Zo draag je bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand, zodat we allemaal paling kunnen blijven eten.

Salade van paling

Dit artikel is een samenwerking, lees mijn disclaimer.

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

1 reactie

Gerrit.

Ik ben dol op alle ingrediënten, we gaan dit recept een dezer dagen dus zeker maken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op