Ga naar de inhoud

Gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry

Het is nog vroeg, maar toch wil ik alvast een lekker vegetarisch gerechtje met jullie delen, dus het is tijd voor gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry. Ideaal voor een klein voorgerechtje of grote amuse met het kerstdiner. Ik eet graag portobello’s. Niet alleen omdat ze een lekkere vleesvervanger...
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry

Het is nog vroeg, maar toch wil ik alvast een lekker vegetarisch gerechtje met jullie delen, dus het is tijd voor gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry. Ideaal voor een klein voorgerechtje of grote amuse met het kerstdiner. Ik eet graag portobello’s. Niet alleen omdat ze een lekkere vleesvervanger zijn en zo makkelijk te bereiden zijn, maar ook omdat je ze voor zoveel dingen in kunt zetten. Je kunt ze wokken, bakken of vullen. 

Gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry

Gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry

Ik besloot de portobello voor Kerstmis te vullen met blauwe kaas en te bakken in de oven. Daarna voeg je er (koude of warme) cranberrysaus aan toe en zo heb je in een handomdraai een heerlijk, makkelijk en feestelijk kerstgerechtje.

En niet geheel toevallig: door blauwe kaas te combineren met rode cranberrysaus heb je ook meteen echt kerstige kleuren op je bord. Ideaal! Ik ben helemaal fan van dit fijne kerstgerechtje. Nu jullie nog!

–> Wil je meer kerstinspiratie? Neem een kijkje bij de kerstrecepten, hier hebben we alle toppers voor je bij elkaar gezet.

Gevulde portobello voor kerst

Gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde portobello met blauwe kaas en cranberry

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Veeg de portobello’s schoon en leg ze omgekeerd op de bakplaat.
3
Stap 3
Verkruimel de blauwe kaas en verdeel die over de portobello’s. Breng op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen.
4
Stap 4
Bak de portobello’s 10-15 minuten in de oven totdat de portobello zacht is.
5
Stap 5
Verdeel voor het serveren de cranberrysaus over de portobello’s en garneer de voorgerechtjes met wat verse tijmblaadjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op