Ga naar de inhoud

Paastip: 5 x eieren

eieren met pasen txt

Het is bijna Pasen. En met Pasen, dan eten we eieren. Daarom deel ik vandaag een paastip. Met eieren.

Natuurlijk kun je bij het paasontbijt of de paasbrunch een simpel (maar zo nu en dan erg lekker) gekookt eitje serveren. Maar er is véél meer mogelijk met ei bij een ontbijtje, lunch of brunch. Op mijn blog heb ik een paar heerlijke recepten staan waardoor jij de blits maakt bij je paasetentje met vrienden of familie, welk eitje staat er bij jou op tafel dit jaar?

Eierpotjes
Oeufs en Cocotte. Dat klinkt chique en best ingewikkeld, maar dat is het juist niet. Voor heerlijke eierpotjes hoef je niet zoveel te doen: meng in een (ovenvast)schaaltje een aantal smaakmakers, breek er een eitje op en verwarm dit in de oven.

Eimuffins
Een muffin is altijd lekker, daarom maak je met Pasen lekkere eimuffins. Ook hierbij kun je lekker variëren met smaakmakers. Daarbij kun je de eimuffins lekker van te voren maken, al zijn ze warm wel het lekkerste. Warm ze voor het serveren dus nog even op.

Ei in broodje
Een broodje ei = altijd goed. Maar het is wel een beetje saai. Daarom extra leuk om bij de paasbrunch het ei IN een broodje te bakken. Bekijk hier hoe ik dit ei in broodje maak.

Frittata
Een frittata zit boordevol eieren, het is gemakkelijk te maken (ook voor een grotere groep), is nog aardig gezond ook, én je kunt er alle kanten mee op. Heerlijk voor bij de brunch. Serveer bijvoorbeeld een courgette frittata of een frittata met groene groenten. Voor een leuke presentatie pimp je de fritatta met een topping van bijvoorbeeld rucola en geitenkaas of feta.

Broodquiche
Ook een leuk idee: maak een broodquiche! Dit is een hartige taart, maar dan met brood in plaats van bladerdeeg.

Zit hier geen geschikte paastip voor je tussen? Kijk dan eens bij de paasrecepten (klik).

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op