Ga naar de inhoud

Broodquiche van broccoli en tomaat

Recept voor een lekkere broodquiche van broccoli en tomaat. Gebruik voor de bodem geen (blader)deeg, maar sneetjes brood!

25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Stap 2
Vet een springvorm in.
3
Stap 3
Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.
4
Stap 4
Snijd de korsten van de sneetjes brood. Bekleed de springvorm met de sneetjes brood. Druk ze stevig aan.
5
Stap 5
Verdeel de voorgekookte broccoliroosjes over de springvorm.
6
Stap 6
Strooi hier peper, zout en knoflookpoeder over.
7
Stap 7
Klop in een kom de eieren los, en meng dit met de kaas en slagroom. Schenk het ei-mengsel over de broccoli. Verdeel plakjes tomaat over de schotel.
8
Stap 8
Bak de quiche in 25 minuten goudbruin en gaar.

Broodquiche van broccoli en tomaat

Broodquiche met broccoli en tomaatBij een vriendin heb ik laatst voor het eerst een broodquiche van broccoli en tomaat gegeten. Hierbij wordt voor de bodem van de quiche geen (blader)deeg gebruikt, maar sneetjes brood. Een leuk idee, zeker als je de quiche serveert bij de lunch of brunch.

Het leek me leuk om zelf ook eens een broodquiche te maken. Deze keer maakte ik hem voor de lunch. Ik koos als hoofdingrediënten voor tomaat en broccoli. In de warme oven wordt het brood lekker knapperig. Een echte aanrader!

Broodquiche met broccoli en tomaat

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

7 reacties

Ruth

Hallo Brenda als ik hem probeer te printen krijg ik alleen pagina 1

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Ruth, zojuist heb ik het getest met ditzelfde recept. Bij mij worden wel alle pagina's afgedrukt. Krijg je een foutmelding? Was misschien het papier van de printer op? Ik hoor graag van je zodat we dit samen kunnen oplossen.

Eva

Hoi Brenda! Wij hebben de broodquiche vanavond gegeten en hij was heerlijk! We hadden wel spekjes toegevoegd, smaakt er erg goed bij! Ik was verrast door het knapperige brood!

Laat een bericht achter

Maxime

Weer eens wat anders dan met bladerdeeg, leuk idee hoor :)

Laat een bericht achter

Hazel

Ziet er geinig uit! Best lekker denk ik zo : )

Laat een bericht achter

Elseline

Hoi Brenda, Wat een leuk recept! Dit kun je ook prima maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt liggen. Ik ga het zeker eens proberen! Groetjes, Elseline

Laat een bericht achter

Brenda

Ja, je kunt hier lekker mee varieren :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op