Snap shots April #2
Bewaren
Yes, het is weer tijd voor een van mijn favoriete artikelen op “Brenda Kookt!”: de snap shots! Met de Snap Shots April #2 geef ik jullie een kijkje in mijn foodleven.
De afgelopen week had ik veel gezellige dates met vriendinnen en begonnen we met klussen in ons nieuwe huis! Zo tof! Tot nu toe is er zo’n beetje alleen maar gesloopt, maar het is nu al mooi. Ook geef ik je een de before-foto van de keuken. Ik kan je verklappen dat hier heel veel gaat veranderen 🙂
Lees snel mee!
Video: Bourgondisch weekend met Brenda Kookt
Ik ga iets leuks doen! Op het Bourgondisch Weekend van Mandemakers Keukens op 6 en 7 mei geef ik een workshop. In de showroom in Kaatsheuvel geef ik 6 mei een workshop pincho’s maken, in de video hierboven geef ik een voorproefje. Kom je langs? Schrijf je in via deze link: http://bit.ly/2p175nN
Snap Shots April #2
Ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander werkte ik met de NOS aan een item over de ontwikkelingen op het gebied van koken van de afgelopen 50 jaar. Via deze link kun je de video die we maakten bekijken, hier bekijk je de complete serie.
Ik kon het niet laten last-minute voor de paasdagen nog een extra receptje met jullie te delen. De paastulband met advocaat-glazuur was een groot succes!
Ik doe het veel te weinig, maar ik vind het zo leuk: koken van mijn eigen blog! Klik hier voor het recept van de lasagne al forno.
“Pannenkoeken met de paasbrunch!”
Voor de paasbrunch bij mijn schoonfamilie bakte ik een hele stapel pannenkoeken.
Dat was niet voor niets, het resultaat was heerlijk! Jullie moeten helaas nog even wachten op het recept. Ik ben van plan deze pas volgend jaar voor de paasdagen met jullie te delen.
Tweede paasdag brunchte met gezellig met zijn drietjes, met gekookte eitjes en aardbeien.
Een lekker borrelplankje. Ik maakte een hele lekkere hummus na, het recept deel ik binnenkort met jullie.
“Voor het eerst naar de kermis!”
Pasen staat niet alleen voor de paasbrunch, ook voor kermis! Met Fem gingen we voor het eerst over de kermis, zo leuk! (voor het eerst in de draaimolen) En deze mama kon een lekkere oliebol niet weerstaan, mijn favorietje.
‘s Avonds aten we biefstuk met gebakken champignons en de Jus de veau van Joost & Paul. Lekker!
Na de paasdagen probeerde ik weer even normaal te eten. Hier kun je mijn eetdagboekje van die week teruglezen.
#foodpost
De dames van Hotel Hartzeer stuurde mij hun boek, met lekkere chocolade toe. Eind vorig jaar mocht ik voor Susan Smit, Marion Pauw en hun gasten troostvoer koken in Hotel Hartzeer toen ze aan het boek schreven. Zo leuk: ik word zelfs genoemd in het voorwoord.
Bij een gezellige borrelavond op vrijdagavond met vriendinnen mogen nacho’s, bitterballen en kaasstengels niet ontbreken.En dat weekend was sowieso heel erg gezellig en lekker. Zaterdag gingen we met mijn vriendinnen en onze mannen eten bij wijnbar Vinck in Hoorn. Zo lekker!
Na de wijntjes mocht ik zondag aan de thee. Met weer andere vriendinnen genoot ik van een Italiaanse High Tea bij MED in Medemblik. #aanrader
En dit ontbijtje is ook niet verkeerd: pannenkoekjes met framboosjes.
Sommigen vinden dit een gekke combinatie, maar ik vind het super lekker: ontbijtkoek met pindakaas! Via instagram kreeg ik gelukkig veel reacties van mensen die dit ook super lekker vinden. Ook lekker in combinatie met pure hagelslag. Nog een tip: probeer eens ontbijtkoek met kiwi!
“Feest!”
Yes, feest! We hebben de sleutel van ons nieuwe huis! Daar mag wel een (oranje) tompouce op gegeten worden!
Dit is de before foto van de keuken! Inmiddels is er de afgelopen week al heel veel geklust en is de keuken er al uit. Over een paar weken kan ik jullie de nieuwe keuken laten zien. Ik ben zo benieuwd hoe het er straks uit ziet als het er allemaal staat. #nogevengeduld
Na een dag volop klussen hebben de mannen wel een biertje met een chippie verdiend en ik een Jillz.
Na een dag klussen was het al tijd voor het eerste feestje op ons nieuwe adres, Koningsdag! Qua hapjes maakte ik mezelf er deze keer gemakkelijk van af door voor typisch Hollands te gaan met kaas en worst. Mijn lieve vriendinnetjes zorgden voor de andere hapjes. Tnx meiden!
Wat een topdag! Afsluiten met patatjes en frikadellen is voor die kleintjes helemaal top natuurlijk.
En zo ziet de lunch op een klusdag er uit.
Nice! De #foodpost weet mijn nieuwe adres ook al te vinden. De ijsjes smaken nóg lekkerder na het klussen, voor het eerst in onze nieuwe tuin in het zonnetje.
“Easy dinner: Kip Shoarma”
Easy dinner: kipshoarma. We eten tegenwoordig met het bord op schoot op de bank (in het oude huis), iets waar ik eigenlijk een hekel aan heb maar het kan niet anders, want ik heb de oude eettafel al verkocht.
Voor Fem kook ik altijd vers, inmiddels eet ze ook gewoon met de pot mee. Maar nu wij door de verhuizing soms wat makkelijker (en soms ongezonder) eten vind ik het wel erg fijn om haar iets kant-en-klaars te kunnen geven. De restjes uit de vriezer zijn inmiddels op, maaltijden die ik mee kreeg van Ella’s Kitchen komen dus goed van pas!
Heb je mijn vlog (video) van mijn tripje naar het hoofdkantoor van Ella’s Kitchen al gezien? Bekijk de video hier.
Lunch!
Tussen het klussen door ben ik al flink aan het opruimen, weggooien en inpakken. In deze blauwe bakken zit 2/3 van mijn keuken. Het duurt nog zeker 3 weken voor ik dit mag uitpakken.
Ik ben heel erg benieuwd hoe de volgende editie van de Snap Shots er uit gaat zien. Ik heb namelijk geen idee. De komende weken staat mijn leven in het teken van de verhuizing, ik verwacht dat ik zelf weinig in de keuken zal staan. En ik moet zelfs 1,5 week zonder keuken doen in ons nieuwe huis! In de volgende editie van de snap shots zie je hoe we dit oplossen, en wie weet kan ik jullie dan al een glimp van de nieuwe keuken laten zien!