Snap Shots Cranberryweek Vlieland #2
Bewaren
Na het eerste deel van ons cranberryavontuur op Vlieland is het nu tijd voor het tweede (en laatste) deel van de Snap Shots.
Kijk mee naar weer een heerlijke dag op Vlie!
We beginnen de tweede dag uitermate goed: breakfast with a view!
Daarna gaan we het strand op, even lekker uitwaaien.
Jump! Wiehoeeew!
Na een strandwandeling en stukje fietsen is het tijd voor cappuccino op terras.
Op onze racemonsters naar de volgende activiteit: lunch in het cranberryveld!
Na een iets langere fietstocht dan gepland (we konden niet alle bordjes vinden) waren we toch nog als eerste op de bestemming.
Terwijl de tafel werd gedekt pakten we de kans nog even naar cranberry´s te zoeken.
te
Wat mij betreft hét topgerecht van het weekend: sucade in een cranberryjus, cranberrykaviaar en puree van knolselderij.
Kijk ons genieten van de lunch..
(hier kun je meer foto’s van deze heerlijke middag bekijken)
Je bent niet op Vlie geweest als je niet naar de vuurtoren bent gelopen.
Jammer dat je er niet in kunt. Dat had ik namelijk wel verwacht.
In de Dorpsstraat werd een cranberrymarkt georganiseerd. Mét taartenwedstrijd en heel veel lekkere cranberry-dingen.
Jammer dat we nog vol zaten van de heerlijke lunch. We namen wel iets mee voor later…
Na de markt was het weer tijd om te gaan zitten. Bij restaurant Gestrand streken we neer om iets te drinken. Langzamerhand werd het ook tijd voor het diner. We waren nog verzadigd van de lunch, daarom hadden we aan deze (enorme) borrelplank meer dan voldoende. En je ziet het goed: hier zitten even geen cranberry’s bij 😉
Om 19.00 uur vertrok onze boot naar het vaste land. We namen afscheid van heerlijk Vlieland met cranberrybrownies die we op de markt hebben gekocht.
Conclusie
Zoals je ziet hebben we twee heerlijke dagen beleefd tijdens de cranberryweek op Vlieland. Leuk om op deze manier het eiland én het rode goud te ontdekken. Een ideale combinatie als je het mij vraagt. Zoals je ziet is er heel veel mogelijk met de cranberry, we hebben heerlijke combinaties mogen proeven. Al vind ik het persoonlijk wel jammer dat er vaak veel suiker gebruikt wordt om het zoet te maken. Cranberry is van zichzelf namelijk vrij zuur.
We zijn niet terugekomen met blaasontsteking, maar de cranberry’s komen me gelukkig ook de neus nog niet uit. En dat is maar goed ook, want natuurlijk kon ik het niet laten om een zak verse cranberry’s mee naar huis te nemen. Wist je dat je cranberry’s in de vriezer kunt bewaren?
Op Vlieland heb ik veel cranberry-inspiratie op gedaan. Binnenkort volgen er dus een aantal cranberryrecepten op het blog.
Kun je niet zo lang wachten en wil je aan de slag met cranberry’s? Maak dan dit recept, of deze, deze en deze.
En ik ben heel erg benieuwd: wat is jouw favoriete recept met cranberry?