Snap Shots maart #1
Bewaren
Ik hoop dat je zin hebt om lekker plaatjes te kijken. Deze editie van de snap shots is namelijk bommetje vol lekkere dingen. Doordat ik vorige week de snap shots van mijn bezoekje aan de margarine fabriek liet zien (klik hier om deze te bekijken) heb ik deze keer extra veel foodfoto’s om te delen.
En wat waren de afgelopen weken leuk, en lekker! Ik ging naar een bloggerslunch, stelde (eindelijk!) onze mooie nieuwe keuken samen, vertoefden een weekendje op een park van Center Parcs, kookte thuis lekkere dingen, ging uiteten en en … nog veel meer! Kijk mee!
Het receptje van deze lekker tosti met gerookte zalm staat inmiddels online, hier bekijk je het recept.
Zo leuk: dat je gewoon een avondje gaat borrelen bij vrienden en dat er dan als verrassing een complete high wine is voorbereid. Met verschillende wijnen en bijpassende hapjes. I like!
Zondagmiddag, tijd voor wat lekkers bij de borrel. Ik maakte lekkere nacho’s met gehakt en guacamole.
En als wij iets lekkers eten vergeet ik soms dat mijn mini me dan ook iets wil. Haar nacho’s zijn tomaatjes met stukjes gehakt. Het is best knap dat ze die paar sliertjes gehakt er uit weet te vissen 😉
Restaurant de Tuynkamer in Hoorn nodigde me uit voor een bloggerslunch met verschillende bloggers uit de regio. In de nieuwe kas stond deze prachtig gedekte tafels voor ons klaar.
Op het menu stonden allemaal lunch specialiteiten. Inmiddels is de Tuynkamer uitgeroepen tot Beste Brasserie van Nederland. En wist je dat je hier niet alleen lekker kunt lunchen, maar ook het diner erg lekker is?
Als je er dan bent moet je zeker voor de carpaccio van John gaan. Deze is té lekker doordat hij is ingerold met pesto.
Ook een aanrader: de winterthee met munt, zoethout, shiso-blad en kardemom.Het is weer eens wat anders dan munt met citroen en honing.
Ik was een van de covergirls van het regionale blad van de Rabobank 😉
Yess, tijd voor een nieuwe telefoon!
Hier word ik blij van: een proeverijtje als toetje, zonder ijs en met extra brownie.
En dat alles huisgemaakt. Ik vind het altijd zo zonde als je een dessert in een restaurant besteld en dan merkt dat de cheesecake of brownie niet homemade is, maar zelf gekocht.
Dit at ik bij Gewoon lekker in Hoorn. Naast het proeverijtje waren mijn favoriete gerechtjes de kaaskroketjes, crostini met serranoham, makreeldip, en de kipmedaillon.
Blij!
We waren ook nog steeds bezig met het samenstellen van onze nieuwe keuken. Deze landelijke keuken wordt het in ieder geval niet.
Maar dit wordt het wel! We zijn super blij met wat we uiteindelijk hebben samengesteld bij Mandemakers Keukens.
We zijn een paar keer van opstelling veranderd, het was even puzzelen en meten. Ik ben heel erg blij dat we uiteindelijk een keukenadviseur troffen die niet direct de keuken tekende die wij in ons hoofd hadden, maar door vroeg naar alle functies die we terug wilden laten komen in de keuken. Hierdoor is het anders geworden dan we in eerste instantie voor ogen hadden, maar zo veel handiger, praktische en mooier!
Ik ben zo benieuwd hoe het uiteindelijk gaat worden als alles is geïnstalleerd. Dan laat ik jullie natuurlijk alles zien! 🙂
Yes, weer blij!
Onderweg naar huis nog even een pitstop bij de grote gele M. Dat kan soms zo lekker zijn..
Soep en broodjes. Dit moet een zondag zijn.
Ik ging ook weer aan de slag met een golden oldie van mijn blog: 5 jaar geleden publiceerde ik het recept van de ham/kip loempia’s (klik hier om het recept te bekijken). Nog steeds zijn dit onze favoriete loempia’s en daarom werd het tijd dat we ze weer aten.
Tip: maak extra en vries dit in! Zo heb je de volgende keer de lekkerste loempia’s achter de hand.
Ik laat het jullie altijd zien als ik lekker en uitgebreid lunch. Maar dit komt ook wel eens voor: lunchen in de auto tussen verschillende afspraken. Met brood, banaan en water.
En soms is het ook gewoon heel erg lekker als je een avondje niet hoeft te koken en iets lekkers uit de vriezer kunt pakken. Deze keer aten we toevallig alledrie wat anders…
Het is vast geen verrassing als ik zeg dat dit een paasreceptje gaat worden. Veel geel!
Afgelopen weekend gingen we er even lekker met zijn drietjes op uit! #qualitytime We gingen naar een park van Center Parcs, met kind vond ik dat ideaal. Ons meisje is dol op zwemmen, en verder hebben we lekker gerelaxed. Wandelen, kinderboerderij, dat soort dingen.
Terwijl we in het Grand Café op ons broodje wachtte vermaakte Fem zich lekker in het speelhoekje.
Ook werd er goed gegeten, want dat kunnen wij 😉
Tip voor als je bij De Eemhof bent en lekker uitgebreid uiteten wilt, ga naar restaurant Zuiderzoet. Dit ligt niet op het park, maar vlak ernaast bij de haven. De kaart is verrassend, het eten is echt lekker en je zit er fijn. Zonder kids, maar ook met. We twijfelden of we hier wel konden gaan eten met een kindje van 1 jaar, maar dat ging super goed. Er is ook een kinderhoekje waardoor ons moppie, dit net heeft leren lopen en geen 2 uur in de kinderstoel wil zitten, lekker d’r gang kon gaan.
Een foodfoto van Joost. Zijn rib-eye was fotogenieker dan mijn kalfsucade. Maar niet lekkerder, want mijn gerechtje was ook top qua smaak. Alleen niet zo kleurrijk voor de foto…
Zo gezellig om samen aan tafel te zitten <3
Ontbijten me verse broodjes van de bakker.. <3
En nog meer lekkere hapjes op het terras bij onze cottage zoals dat heet.. ik noem dit een Hollanse tapas. Met soep, worst, kaas, smeersels en knakworstjes.
We sloten het heerlijke weekend af bij pannenkoekenbakkerij Houtlust in Hem. Hier hebben ze namelijk dé lekkerste pannenkoeken. Ik ging voor mijn oude favoriet de Tango gecombineerd met mijn nieuwe favoriet: appel met spek.
Zo. Dat was hem. De komende weken staan er weer lekkere etentjes en afspraken op het program. En daarnaast ben ik thuis lekker aan het werk aan mijn blog. Ik probeer wat dingen voor te bereiden zodat ik straks tijdens het klussen in ons nieuwe huis en na de verhuizing de handen uit de mouwen kan steken en het wat rustiger heb.