5 x snelle recepten voor de paasbrunch
Bewaren
Twee nachtjes slapen, en dan is het alweer zover. Pasen! En denk je nu ‘oeps, ik heb helemaal nog niks bedacht voor de paasbrunch…’ Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Daarom heb ik voor jou mijn snelste recepten voor de paasbrunch op een rijtje gezet. Snel nog even naar de supermarkt, dus!
Wat heb je nodig voor een paasbrunch?
Voor een paasbrunch heb je natuurlijk wel een paar essentiële ingrediënten nodig! Denk aan verse eieren voor een smakelijke omelet of een gekookt ei, brood, een assortiment aan beleg, verse groenten voor een frisse salade en natuurlijk wat zoets voor de zoetekauwen onder ons, zoals croissants of scones. En vergeet niet om wat lekkere drankjes in huis te halen, zoals versgeperste sapjes of een wijntje.
Met een aantal simpele ingrediënten zet je namelijk al hele lekkere gerechten op tafel. Ik tip je 5 x snelle paasbrunch recepten. Lekker en binnen mum van tijd op tafel!
Bladerdeegnestjes met nutella
Deze bladerdeegnestjes met nutella zijn een lekker zoet paashapje dat eenvoudig is om te maken. Deze chocoladebroodjes vallen zeer in de smaak bij kids, maar ook bij volwassenen is dit een hit. Je hebt er niet veel voor nodig: bladerdeeg, nutella, een ei, roomkaas en wat paaseitjes.
De basis is een rol bladerdeeg. Dit bestrijken we met Nutella. Door daar nog een stuk bladerdeeg op te leggen is het deeg gevuld met een heerlijk laagje Nutella. Hier maken we slierten van en deze draaien we in. Door de gedraaide slierten op te rollen ontstaat een nestje. Heel makkelijk, maar het ziet er prachtig uit! Het bladerdeegnestje met Nutella maken we af met een toef chocoladeroom met als finishing touch chocolade dragee eitjes. Hoe leuk en lekker!
Omeletroll met zalm
Als we het hebben over de paasbrunch zijn er een paar dingen die wat mij betreft niet mogen ontbreken. Iets met ei, de kleur geel en kleine hapjes om te delen. Ik vind het zo leuk om van alles wat te kunnen nemen, zodat je verschillende dingen kunt proeven. Daarbij is het ook fijn als je geen uren in de keuken hoeft te staan om alles voor te bereiden. Met deze omeletroll met zalm kunnen we al deze dingen afvinken!
De omeletroll is eigenlijk een grotere en iets dikkere omelet die je vult met een vulling naar keuze. Daarna rol je de omelet op en snijd je het in stukjes. Zo makkelijk! Ook heel lekker met bijvoorbeeld rauwe ham. Lekker en snel!
Paasbroodjes van croissantdeeg
Superleuke paasbroodjes van croissantdeeg, in de vorm van een paashaas! Dekkere broodjes voor het hele gezin maak je namelijk gemakkelijk zelf, van een blikje croissantdeeg. Je rolt er geen standaard croissantjes van, maar op een eenvoudige manier kun je hier konijntjes, of paashaasjes van maken.
Het Danerolles croissantdeeg snijd je over de stippellijn door zodat je 6 losse driehoeken hebt. Pak van een stuk deeg de twee lange zijden vast en rol het deeg vanaf hier op tot een lange sliert. Trek het eventueel een beetje uit zodat het deeg iets langer wordt. Vouw het deeg dubbel en draai het 1x om elkaar heen. Zo ontstaat een paashaas van het deeg, met 2 lange oren. Zo leuk! Beleg jij ze hartig of ga je voor een zoete topping?
Club Egg met bacon bij de paasbrunch
De ultieme club sandwich voor het paasweekend. De Club Egg met bacon. Oftewel een clubsandwich met ei, bacon en kaas. Zo lekker! En dus ook heel makkelijk om te maken. Dubbel belegd met ei, want de club egg met bacon is belegd met eiersalade, gebakken ei, bacon, kerriemayonaise en rucola. Deze is echt om te smullen! Laat je de bacon achterwege óf gebruik je een plantaardige variant, dan is deze club natuurlijk vegetarisch.
Rooster het brood, bak de bacon krokant, en maak een omelet. Maak dan de kerriemayonaise en besmeer daar 2 getoaste boterhammen mee. Beleg met rucola, spek, ei en kaas. Beleg een andere boterham met bacon en eiersalade, en voeg kaas toe. Maak een club sandwich door een derde boterham tussen de belegde boterhammen te leggen. Snijd de club sandwich diagonaal voor een normale grootte, of nog een keer door voor vier kleine sandwiches. Smullen!
Cruffin met lemon curd en clotted cream
De cruffin is hot! Een kruising tussen een croissant en muffin, dat past toch perfect bij de paasbrunch? Het is croissantdeeg dat wordt gebakken als een muffin, in een vormpje. Hierdoor krijgt de croissant een andere vorm. En die cruffin, die kun je dus op allerlei manieren eten. Vaak wordt de cruffin gevuld met room en bijvoorbeeld een jam zodat het een lekker zoet gebakje wordt.
In dit geval heb ik clotted cream gemengd met een beetje lemon curd. Dit heb ik in de cruffin gespoten. En afgemaakt met een beetje extra lemon curd en poedersuiker. Lemon curd kun je zelf maken met dit recept (dat is het allerlekkerste) maar je kunt het ook kant-en-klaar kopen. Dat geldt ook voor de clotted cream, dat is wel zo snel!
Liever een ander recept met clotted cream en lemon curd? Probeer dan deze lekkere scones.
De lekkerste paasbrunch recepten
Heb je nou een paar uurtjes over om wél uitgebreid in de keuken te staan? Dan heb ik nog heel veel lekkere paasrecepten voor je. Naast de lekkere broodjes voor de brunch met Pasen, vind je op deze pagina genoeg paasrecepten. Genoeg inspiratie voor paastaarten, complete diners, borrelhapjes en desserts. Alles voor een lekker recept voor Pasen!