Club Egg met bacon
Bewaren
Yes, vandaag deel ik de ultieme club sandwich voor het paasweekend. De Club Egg met bacon. Oftewel een clubsandwich met ei, bacon en kaas. Zo lekker!
Wat is een club sandwich?
Een club sandwich is eigenlijk een opgestapelde boterham. De naam āclubā is eraan gegeven omdat het bij elke club en resorts in Amerika op de kaart stond. Daarbij gaat er ook een tweede verhaal dat de naam afkomstig is van een exclusief sarong Saratoga Club House in Saratoga Springs in New York.
Een club sandwich is dus een goed belegde getoaste boterham. Belegd met meerdere laagjes, en vaak is het een hele hap om op te eten. De sandwich bestaat namelijk uit 3 getoaste boterhammen die diagonaal worden doorgesneden.
Club Egg met bacon
Deze Club Egg met bacon is wat mij betreft dĆ© ultieme sandwich voor de paasdagen. Dubbel belegd met ei, want de club egg met bacon is belegd met eiersalade, gebakken ei, bacon, kerriemayonaise en rucola. Deze is echt om te smullen! Laat je de bacon achterwege Ć³f gebruik je een plantaardige variant, dan is deze club natuurlijk vegetarisch.
Club sandwich brunchplank
Een leuke tip: maak een complete club sandwich brunchplank voor Pasen. Met daarop natuurlijk de Club Egg, maar ook andere versies van de club sandwich. In dit artikel delen we een aantal heerlijke versies met je.
De brunchplank kun je voor een extra feestelijk effect aanvullen met partjes gekookt ei, tomaatjes, rucola en oude kaas.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze club egg met bacon
Stap 1
Toast het brood in een broodrooster of onder de grill.Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).Stap 3
Roer de eieren los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.Stap 4
Meng ondertussen de kerriepoeder met een halve eetlepel water. Roer door elkaar zodat een papje ontstaat. Roer hierna de mayonaise door de kerriepoeder. Voeg eventueel extra mayonaise toe.Stap 5
Besmeer 2 getoaste boterhammen met kerriemayo en beleg dit met beetje van de rucola. Leg op een van de boterhammen met rucola en kerriemayo 2 plakken gebakken spek en het gebakken ei, samen met een plak kaas. Beleg de andere boterham met bacon en eiersalade leg hier een plak kaas op.Stap 6
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.Stap 7
Snijd de club sandwich diagonaal door voor een normale club sandwich. Of snijd hem nog een keer door zodat er 4 kleine club sandwiches ontstaan.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze club egg met bacon
Stap 1
Toast het brood in een broodrooster of onder de grill.Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).Stap 3
Roer de eieren los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.Stap 4
Meng ondertussen de kerriepoeder met een halve eetlepel water. Roer door elkaar zodat een papje ontstaat. Roer hierna de mayonaise door de kerriepoeder. Voeg eventueel extra mayonaise toe.Stap 5
Besmeer 2 getoaste boterhammen met kerriemayo en beleg dit met beetje van de rucola. Leg op een van de boterhammen met rucola en kerriemayo 2 plakken gebakken spek en het gebakken ei, samen met een plak kaas. Beleg de andere boterham met bacon en eiersalade leg hier een plak kaas op.Stap 6
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.Stap 7
Snijd de club sandwich diagonaal door voor een normale club sandwich. Of snijd hem nog een keer door zodat er 4 kleine club sandwiches ontstaan.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.