Ga naar de inhoud

Aardappelsalade met spinazie en ei

Deze aardappelsalade met spinazie en ei is een ideaal lunchgerecht. Voor als je eens wat anders wil dan een broodje tussen de middag. Sommige combinaties zijn altijd goed. Wat mij betreft is spinazie en ei ook zo’n combinatie. Vroeger aten wij regelmatig spinazie met gekookte aardappelen en een eitje erbij....
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Aardappelsalade met spinazie en ei

Deze aardappelsalade met spinazie en ei is een ideaal lunchgerecht. Voor als je eens wat anders wil dan een broodje tussen de middag.

Sommige combinaties zijn altijd goed. Wat mij betreft is spinazie en ei ook zo’n combinatie. Vroeger aten wij regelmatig spinazie met gekookte aardappelen en een eitje erbij. En nog steeds vind ik het lekker om dat zo nu en dan te eten. Het leek mij daarom een goed idee om deze combinatie eens op een andere manier te eten. In een aardappelsalade.

Aardappelsalade met spinazie en ei

Aardappelsalade met spinazie en ei

De basis van deze salade is gekookte aardappeltjes. Deze worden op smaak gebracht met een dressing van balsamico met mosterd en citroensap. Verse spinazie, gekookt ei, rode ui en kleingesneden komkommer met lente-ui maken de salade af.

Tip:Ā Wil je een andere combinatie van spinazie en ei? Probeer dan deze lekkere spinazieomelet

Aardappelsalade met spinazie en ei

Ingrediƫnten

personen

Voor de dressing:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelsalade met spinazie en ei

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de krieltjes in ruim water gaar.
2
Stap 2
Kook ondertussen de eieren, zo hard of zacht als je zelf lekker vindt.
3
Stap 3
Bereid ook de dressing door de olijfolie te mengen met de balsamicoazijn, mosterd en het citroensap. Breng op smaak met peper.
4
Stap 4
Laat de aardappeltjes uitstomen. Roer de dressing er daarna door.
5
Stap 5
Meng in een kom de verse spinazie met de aardappeltjes, rode ui en komkommer. Verdeel dit over de borden.
6
Stap 6
Halveer de gekookte eieren en leg deze op de salade. Maak af met de ringetjes lente-ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

1 reactie

Bert

In plaats van aardappelen neem ik gnocchi, en bereid deze in de koekenpan. Citroen overheerst erg vlug in de dressing, gebruik nog 1 theelepeltje hiervan.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op