Ga naar de inhoud

Aardappelschotel met broccoli en kip

AVG in een ovenschotel, daar gaan we voor! Een aardappelschotel met broccoli en kip. Als ik even niet weet wat ik moet koken dan kom ik snel uit op een gerecht als dit. Aardappelen met vlees en groenten. In dat geval weet ik dat mijn vriend het bijna zeker lekker gaat vinden en tegenwoordig is

Aardappelschotel met broccoli en kip

Ovenschotel broccoli en kip

AVG in een ovenschotel, daar gaan we voor! Een aardappelschotel met broccoli en kip.

Als ik even niet weet wat ik moet koken dan kom ik snel uit op een gerecht als dit. Aardappelen met vlees en groenten. In dat geval weet ik dat mijn vriend het bijna zeker lekker gaat vinden en tegenwoordig is het ook handig dat mijn dochtertje mee kan eten. Dan hoef ik voor haar niet apart te koken of iets uit de vriezer te halen.

Ik was van plan ‘gewoon’ broccoli met gekookte aardappelen en een stukje kip te eten toen ik ineens bedacht: waarom maak ik er geen ovenschotel van? Uit gewoonte maakte ik een foto van de schotel voordat we hem opaten. Ik was niet van plan het recept te delen, maar het was zo’n succes dat dit een heerlijke makkelijke maaltijd is die hier niet mag ontbreken.

Aardappelschotel broccoli en kip

Aardappelschotel met broccoli en kip

Bereidingstijd 25 minuten plus 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 grote broccoli
  • 500 gram aardappels
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 125 gram champignons
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Kook de broccoli 8 minuten voor in ruim water. Schil en snijd de aardappels en kook ze in ruim water gaar.

Snipper de ui, snijd de kip en paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Fruit de ui in een wok met olijfolie aan. Voeg de kip toe, breng op smaak met paprikapoeder en zout en peper en bak dit mee.

Voeg de paprika en champignons toe en bak dit nog 5 minuten mee. Voeg hierna de gekookte broccoliroosjes toe aan het mengsel en zet het vuur uit.

Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het broccoli/kipmengsel over de bodem van de ovenschaal en dek dit af met de gestampte aardappelen. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas.

Verwarm de schotel 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gekleurd.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

7 reacties

Jordy

Sorry vond het een heel saai recept zit geen smaak aan. Helaas

Laat een bericht achter

Hennie Roossien

Heerlijk recept ik doe er kaassaus of roomsaus doorheen smullen.

Laat een bericht achter

Jenny

Mooie website! Leuk om ideetjes op te doen.

Laat een bericht achter

Jenny

De smaak is wel goed maar ik vind dat de kip een beetje te ‘nat’ wordt door het vocht van de groenten?

Laat een bericht achter

irma en jopie

Hoi Brenda allereerst onze complimenten over dit recept , we hebben dit klaargemaakt en vonden het erg lekker. misschien had je er wel even bij kunnen zetten dat je bijvoorbeeld wat extra vocht erbij kan doen. het was een beetje aan de droge kant!!! Niettemin er erg van gesmuld net zoals bij je andere gerechten. dit leid tot aanshcaf van jouw kookboekje. Erg handig en praktisch. gr irma en jopie

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Lijkt me erg lekker! Ook leuk om te variëren met groenten. Ideaal!

Laat een bericht achter

[email protected]

Dit ziet er onwijs lekker uit!!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op