Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella
Bewaren
Dit is zo lekker: aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella. Een lekkere snack, die eens anders is dan standaard. Dit lijkt misschien een gekke combinatie, maar is echt een verwennerij.
Wat is er lekkerder dan een goede salsa met wat tortillachips? Dit keer maakte ik alles zelf. De salsa én de tortillachips. Ik maakte ze van wraps, en dat was heel erg lekker.

Aardbeien-tomatensalsa
Ik hoor je denken: aardbeien en tomaten samen in een gerecht? Jazeker! Dat is een heerlijke, flink ondergewaardeerde combinatie als je het mij vraagt. Het zoete van de aardbeien en het frisse van de tomaten, dat gaat supergoed samen! Ik koos voor deze combinatie in een heerlijk frisse salsa met een kruidenolie en zoetzure ui.
Zelfgemaakte tortillachips
Erbij maakte ik zelf tortillachips van volkoren wraps. Zo heb je in een handomdraai een heerlijk fris en gezond gerecht dat toch voelt als snacken. En wil je het geheel nog lekkerder maken? Serveer er dan guacamole bij!

Tomatensalsa maken met aardbei
Deze tomatensalsa met aardbei is echt zo’n recept waarvan je denkt: waarom heb ik dit niet eerder geprobeerd? Het is fris, zoet, een beetje hartig, en bomvol smaak. Heerlijk met zoetzure ui en mozzarella… Nou, dat is dus echt genieten. Een makkelijk en snel recept, zoals je van me gewend bent.
Deze salsa is top als borrelhapje, maar ook heerlijk bij de lunch met een stukje stokbrood of geroosterde ciabatta. En als je net als ik van een beetje snacken houdt, dan maak je er natuurlijk deze zelfgemaakte tortillachips bij. Krokant, volkoren en nét even anders dan uit een zak bij de supermarkt.
Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella
Deze aardbeien-tomatensalsa maken is helemaal niet moeilijk. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Snijd de wraps eerst in kwarten en halveer elk kwart, zodat je mooie driehoekjes krijgt. Verdeel deze over de bakplaten en besprenkel ze met een beetje olijfolie en een snuf zout. Rooster de tortillachips 8 tot 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten – het kan ineens snel gaan!
Snijd ondertussen de tomaten en aardbeien in kleine blokjes. Snijd ook de rode ui in flinterdunne ringen. Dit kan met een scherp mes of met een mandoline voor extra dunne plakjes. Doe de uiringen samen met de azijn en suiker in een steelpannetje en verwarm dit een paar minuten op laag vuur, tot de ui zacht en mooi roze is geworden.
Voor de dressing hak je de munt, peterselie en koriander zo fijn mogelijk. Meng dit in een hoge maatbeker met olijfolie en een scheutje citroensap. Breng de kruidenolie op smaak met wat peper en zout.
Halveer vervolgens de mozzarellabolletjes. Meng daarna de tomaten, aardbeien en mozzarella in een ruime schaal. Giet de groene kruidenolie eroverheen en hussel alles goed door. Verdeel de zoetzure ui over de salade en maak eventueel af met wat fijngesneden rode chilipeper voor een beetje pit.
Serveer de aardbei-tomatensalsa samen met de zelfgemaakte tortillachips.

Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 2
Snijd de wraps in kwarten en halveer elk kwart zodat je driehoekjes hebt. Verdeel deze driehoekjes over de bakplaten en verdeel er olijfolie en zout overheen. Rooster de driehoekjes vervolgens 8 – 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn (let op: dit kan snel gaan!).Stap 3
Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe hetzelfde met de aardbeien.Stap 4
Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hier een mandoline voor. Doe de uiringen met de azijn en suiker in een steelpannetje en verwarm enkele minuten op laag vuur totdat de ui zacht is.Stap 5
Snijd de munt, peterselie en koriander zo fijn mogelijk en mix in een hoge maatbeker met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.Stap 6
Halveer de mozzarellabolletjes.Stap 7
Meng de tomaten, aardbeien en mozzarella op een grote schaal met de groenekruidenolie en verdeel de zoetzure ui eroverheen.Stap 8
Serveer de tomaten-aardbeiensalsa met de zelfgemaakte tortillachips en rode chilipeper naar smaak.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 2
Snijd de wraps in kwarten en halveer elk kwart zodat je driehoekjes hebt. Verdeel deze driehoekjes over de bakplaten en verdeel er olijfolie en zout overheen. Rooster de driehoekjes vervolgens 8 – 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn (let op: dit kan snel gaan!).Stap 3
Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe hetzelfde met de aardbeien.Stap 4
Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes of gebruik hier een mandoline voor. Doe de uiringen met de azijn en suiker in een steelpannetje en verwarm enkele minuten op laag vuur totdat de ui zacht is.Stap 5
Snijd de munt, peterselie en koriander zo fijn mogelijk en mix in een hoge maatbeker met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.Stap 6
Halveer de mozzarellabolletjes.Stap 7
Meng de tomaten, aardbeien en mozzarella op een grote schaal met de groenekruidenolie en verdeel de zoetzure ui eroverheen.Stap 8
Serveer de tomaten-aardbeiensalsa met de zelfgemaakte tortillachips en rode chilipeper naar smaak.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in