How to: Aardbeienschelpjes
Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje! Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken. Een gebakje dus. Zelf gemaakt. Niet mega ongezond. Wel erg lekker. En niet moeilijk om te maken. Dat zijn deze aardbeienschelpjes. Een klein feestje! Hoe jeHow to: Aardbeienschelpjes
Bewaren
Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje!
Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken.
Een gebakje dus. Zelf gemaakt.
Niet mega ongezond. Wel erg lekker.
En niet moeilijk om te maken.
Dat zijn deze aardbeienschelpjes.
Een klein feestje!
Hoe je ze maakt? Ik laat het je stap voor stap zien in deze ‘how to’.
Let’s go!
Oh, wacht en stop. Voor we gaan beginnen moeten we eerst nog een paar dingen klaarzetten
(of misschien zelfs nog wel kopen?)
Dit is wat je nodig hebt voor 6 aardbeischelpjes:
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 1 ei
- rietsuiker (of (grove) kristalsuiker)
- chocolade (melk of puur, wat je zelf het lekkerste vindt)
- banketbakkersroom (bijvoorbeeld dit recept)
- verse aardbeien
- poedersuiker
Overige benodigdheden:
- Een cupcake- of muffintray (niet siliconen)
- bakpapier
- een kwastje
- een oven die op 200ºC is voorverwarmd
Heb je alles in huis? Oke, dan is het nu echt: LET’S GO!
We beginnen met deeg. Zorg er voor dat het deeg dat je gebruikt ontdooid is.
Steek rondjes met een diameter van van ongeveer 10 cm.
Ik vond bij mijn bakspullen een ronde uitsteker met een soort ribbel effect. Leuk!
Niet per se nodig, maar wel mooi.
Bestrijk de uitgestoken deeglapjes met geklutst ei.
Besprenkel de deegrondjes met suiker. (en prik eventueel in met een vork om te voorkomen dat er te veel lucht in komt)
Ik nam rietsuiker, maar je kunt ook gewoon kristalsuiker nemen. Het is wel mooier om een suiker met een grovere korrel te gebruiken, maar dit is niet verplicht. Doe wat je wilt, en wat je in huis hebt.
Vet de onderkant van een muffin of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminium tray gebruikt, geen siliconenvorm. Dit blijft namelijk niet mooi rechtop staan.
Leg de deegplakjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray.
Let op: druk de deeglapjes niet aan, anders krijg je ze straks heel moeilijk van de tray af.
Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dit gebeurd straks in de oven.
Zorg er voor dat de oven is voorverwarmd op 200ºC.
Bak de bladerdeegschelpjes 15 tot 20 minuten in de oven
Tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze op een rooster afkoelen.
Smeer de binnenkant van de schelpjes in met gesmolten chocolade.
Dit voorkomt dat het bladerdeeg straks bij het vullen met banketbakkersroom slap wordt.
En natuurlijk is het ook extra lekker met chocolade. Alles is tenslotte lekkerder met chocolade. Toch?
Laat de chocolade opstijven (als je haast of grote trek hebt mag dat even kort in de koelkast).
En vul de schelpjes met banketbakkersroom.
Klik hier voor een recept, maar als je wilt mag je ook banketbakkersroom uit een pakje gebruiken.
Niet doorvertellen, maar dat heb ik deze keer ook gedaan.
Top de schelpjes af met verse aardbeien en bestuif het met een beetje poedersuiker.
Neem hierna snel een hap en geniet van je lekkere homemade aardbeienschelpjes.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Clara
De hoeveelheden, verhouding ontbreken. Maar ze zullen zeker heerliik zijn.. Zo zien ze eruit!
Herbert Zettlinger
Mag er ook Nutella erin ,i.p.v.Chokolade ?