Ga naar de inhoud

How to: Aardbeienschelpjes

Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje! Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken. Een gebakje dus. Zelf gemaakt. Niet mega ongezond. Wel erg lekker. En niet moeilijk om te maken. Dat zijn deze aardbeienschelpjes. Een klein feestje! Hoe je
Delen op

How to: Aardbeienschelpjes

Aardbeienschelpjes txt

Om te vieren dat Brenda Kookt vernieuwd is heb ik vandaag iets lekkers voor jullie. Een gebakje!
Het enige dat je moet doen is het zelf nog even maken.

Een gebakje dus. Zelf gemaakt.
Niet mega ongezond. Wel erg lekker.
En niet moeilijk om te maken.

Dat zijn deze aardbeienschelpjes.
Een klein feestje!

Hoe je ze maakt? Ik laat het je stap voor stap zien in deze ‘how to’.

Let’s go!

Oh, wacht en stop. Voor we gaan beginnen moeten we eerst nog een paar dingen klaarzetten
(of misschien zelfs nog wel kopen?)

Dit is wat je nodig hebt voor 6 aardbeischelpjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei
  • rietsuiker (of (grove) kristalsuiker)
  • chocolade (melk of puur, wat je zelf het lekkerste vindt)
  • banketbakkersroom (bijvoorbeeld dit recept)
  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Overige benodigdheden:

  • Een cupcake- of muffintray (niet siliconen)
  • bakpapier
  • een kwastje
  • een oven die op 200ºC is voorverwarmd

Heb je alles in huis? Oke, dan is het nu echt: LET’S GO!

Aardbeienschelpjes 01

We beginnen met deeg. Zorg er voor dat het deeg dat je gebruikt ontdooid is.
Steek rondjes met een diameter van van ongeveer 10 cm.

Ik vond bij mijn bakspullen een ronde uitsteker met een soort ribbel effect. Leuk!
Niet per se nodig, maar wel mooi.

Aardbeienschelpjes 02

Bestrijk de uitgestoken deeglapjes met geklutst ei.

Aardbeienschelpjes 03

Besprenkel de deegrondjes met suiker. (en prik eventueel in met een vork om te voorkomen dat er te veel lucht in komt)

Ik nam rietsuiker, maar je kunt ook gewoon kristalsuiker nemen. Het is wel mooier om een suiker met een grovere korrel te gebruiken, maar dit is niet verplicht. Doe wat je wilt, en wat je in huis hebt.

Aardbeienschelpjes 04

Vet de onderkant van een muffin of cupcaketray in. Zorg ervoor dat je een aluminium tray gebruikt, geen siliconenvorm. Dit blijft namelijk niet mooi rechtop staan.

Aardbeienschelpjes 05

Leg de deegplakjes met de besuikerde kant naar boven op de ingevette tray.

Let op: druk de deeglapjes niet aan, anders krijg je ze straks heel moeilijk van de tray af.

Het is niet erg als het deeg er nog niet omheen valt, dit gebeurd straks  in de oven.

Zorg er voor dat de oven is voorverwarmd op 200ºC.

Aardbeienschelpjes 06

Bak de bladerdeegschelpjes 15 tot 20 minuten in de oven

Aardbeienschelpjes 07

Tot ze mooi goudbruin zijn.

Aardbeienschelpjes 08

Haal de schelpjes voorzichtig van de muffintray en laat ze op een rooster afkoelen.

Aardbeienschelpjes 09

Smeer de binnenkant van de schelpjes in met gesmolten chocolade.
Dit voorkomt dat het bladerdeeg straks bij het vullen met banketbakkersroom slap wordt.

En natuurlijk is het ook extra lekker met chocolade. Alles is tenslotte lekkerder met chocolade. Toch?

Aardbeienschelpjes 10

Laat de chocolade opstijven (als je haast of grote trek hebt mag dat even kort in de koelkast).

Aardbeienschelpjes 11

En vul de schelpjes met banketbakkersroom.
Klik hier voor een recept, maar als je wilt mag je ook banketbakkersroom uit een pakje gebruiken.
Niet doorvertellen, maar dat heb ik deze keer ook gedaan.

Aardbeienschelpjes 14

Top de schelpjes af met verse aardbeien en bestuif het met een beetje poedersuiker.

Neem hierna snel een hap en geniet van je lekkere homemade aardbeienschelpjes.

Aardbeienschelpjes 13

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten

2 reacties

Clara

De hoeveelheden, verhouding ontbreken. Maar ze zullen zeker heerliik zijn.. Zo zien ze eruit!

Laat een bericht achter

Herbert Zettlinger

Mag er ook Nutella erin ,i.p.v.Chokolade ?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op