Ga naar de inhoud

Anti pasti spiesjes

In de zomer ben ik gek op spiesjes, het is gemakkelijk om mee te nemen (bijvoorbeeld naar BBQ of picknick) en het is leuk en handig om van een stokje te eten. Je hebt geen bestek nodig. Daarom gooi ik er vandaag nog eentje in, de anti pasti spiesjes. Recepten...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Anti pasti spiesjes

In de zomer ben ik gek op spiesjes, het is gemakkelijk om mee te nemen (bijvoorbeeld naar BBQ of picknick) en het is leuk en handig om van een stokje te eten. Je hebt geen bestek nodig. Daarom gooi ik er vandaag nog eentje in, de anti pasti spiesjes.

Anti pasti spiesje

Recepten zoals deze anti pasti spiesjes zijn eigenlijk geen echte recepten, er wordt namelijk weinig gekookt en het is mega simpel. Toch vind ik het super leuk om dit soort inspiratieartikelen te plaatsen. Het is een leuke tip om iets op een andere manier te serveren.

Zo heb ik deze spiesjes deze zomer al naar meerdere feestjes meegenomen, en ook bij mijn eigen housewarming stonden deze op tafel (in de mini-variant). De spiesjes zijn gemakkelijk om te maken, goed voor te bereiden en je kunt er ook je eigen creativiteit in kwijt. Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt. Houd je niet van olijven? Dan laat je ze er lekker uit.

De spiesjes zijn lekker om te snoepen bij de borrel of feestje of serveer ze bij een tapas-diner, barbecue of lunch.

Spiesje borrel anti pasti

Anti pasti spiesjes

Ingrediënten

Extra benodigd: 8 lange satéprikkers

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze anti pasti spiesjes

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd de gegrilde paprika in 16 stukjes en leg de overige ingrediënten klaar zodat je ze direct aan de stokjes kunt rijgen.
2
Stap 2
Rijg een olijfje op een satéprikker, volg dit door een stukje gegrilde paprika, mozzarella, Spaanse ham, een tomaatje, nog een olijf, Spaanse ham en nog een bolletje mozzarella. Sluit af met een cherrytomaatje.

Tips:

• Begin en sluit af met een tomaatje, olijf of ander ingrediënten dat goed op de prikker blijft zitten.

• Varieer met verschillende ingrediënten en kleuren, en gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren gegrilde paprika. 

• Dek de spiesjes nadat je ze hebt gemaakt af met folie, of bewaar ze in een afgesloten bak. Zo kun je ze nog even in de koelkast bewaren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Fetaspread met geroosterde courgette
Viral komkommersalade met zalm
Vissalade met trio van vis

1 reacties

Justin Breukers

Lekker! En ik neem ze zelf mee naar werk, super makkelijk.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op