Asperges met zalm en bladerdeeg
Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen. Al deed het me wel een beetje denken aan gekookte witlof. Aangezien ik van gekookte witlof houd ben ik ook gaan houden van asperges. Inmiddels ben ik om.Asperges met zalm en bladerdeeg
Bewaren
Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen. Al deed het me wel een beetje denken aan gekookte witlof. Aangezien ik van gekookte witlof houd ben ik ook gaan houden van asperges. Inmiddels ben ik om. Als het aspergetijd is (zoals nu) dan haal ik meteen de eerste asperges in huis.
Toen ik de eerste asperges in huis had wist ik nog niet echt wat ik er mee wilde maken. Traditioneel met ham, boter en ei is het natuurlijk heerlijk, maar ik wilde iets anders. Asperges met zalm leek me wel wat, en uiteindelijk werd het dit receptje met zalm en bladerdeeg. Ik was bang hoe de asperges het in de oven zouden doen, dat ze droog zouden worden. Maar dat was niet het geval. Een lekker makkelijk én smakelijk gerechtje dat bij ons ontzettend in de smaak viel.
Asperges met zalm en bladerdeeg
Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd
Ingrediënten voor 2 personen
- 6 witte asperges
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- gerookte zalm
- sesamzaadjes
- peper en zout
- ei
Bereiding:
Schil de asperges, verwijder de uiteinden en kook ze beetgaar en laat ze even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.
Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een rechthoek ontstaat. Doe dit ook met de andere twee plakjes. Snijd de plakjes deeg zo dat er 6 lange stroken ontstaan. Bestrijk de stroken bladerdeeg met geklopt ei. Bestrooi de bladerdeeg met peper en zout en beleg ze met gerookte zalm. Rol de repen bladerdeeg met zalm om de asperges. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Verwarm de asperges met bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven zodat het deeg gaar en goudbruin wordt.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Danique
Heerlijk! Heb je ook wat tips waar je dit bijvoorbeeld als bijgerecht bij kan serveren?
Thom van den Hoven
Hallo Brenda, Lijkt me een leuk en feestelijk gerecht. Mijn vraag is moet/mag ik dit zien als voorgerecht of als hoofdgerecht
Brenda Kookt
Dit is een voorgerecht, hapje of bijgerecht
Cervantes
In der Beschrankung zeigt sich der Meister!! Voortreffelijk.
Danielle
Wat een leuk en lekker idee!
Daniëlle
Wat ziet dat er leuk uit zeg, zo met dat bladerdeeg!
A.J.
Dit recept lijkt mij erg lekker, maar dan met de groene asperge. Ik vind de witte niet lekker. Raar maar waar. Dank je wel voor deze leuke suggestie. AJ
Brenda Kookt
Dat kan natuurlijk ook :) Grappig, want ik vind de groene asperges juist 'maar zo zo '.