Ga naar de inhoud

Asperges met zalm en bladerdeeg

Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen. Al deed het me wel een beetje denken aan gekookte witlof. Aangezien ik van gekookte witlof houd ben ik ook gaan houden van asperges. Inmiddels ben ik om.
Delen op

Asperges met zalm en bladerdeeg

Asperges zalm en bladerdeeg 01

Aan asperges moest ik in het begin een beetje wennen. Ik vond dat de asperges een vreemde textuur hadden en ik kon de smaak niet echt thuisbrengen. Al deed het me wel een beetje denken aan gekookte witlof. Aangezien ik van gekookte witlof houd ben ik ook gaan houden van asperges. Inmiddels ben ik om. Als het aspergetijd is (zoals nu) dan haal ik meteen de eerste asperges in huis.

Toen ik de eerste asperges in huis had wist ik nog niet echt wat ik er mee wilde maken. Traditioneel met ham, boter en ei is het natuurlijk heerlijk, maar ik wilde iets anders. Asperges met zalm leek me wel wat, en uiteindelijk werd het dit receptje met zalm en bladerdeeg. Ik was bang hoe de asperges het in de oven zouden doen, dat ze droog zouden worden. Maar dat was niet het geval. Een lekker makkelijk én smakelijk gerechtje dat bij ons ontzettend in de smaak viel.

Asperges met zalm en bladerdeeg

Bereidingstijd 15 minuten en 20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 witte asperges
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • gerookte zalm
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • ei

Bereiding:

Schil de asperges, verwijder de uiteinden en kook ze beetgaar en laat ze even uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakblik met bakpapier.

Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar zodat een rechthoek ontstaat. Doe dit ook met de andere twee plakjes. Snijd de plakjes deeg zo dat er 6 lange stroken ontstaan. Bestrijk de stroken bladerdeeg met geklopt ei. Bestrooi de bladerdeeg met peper en zout en beleg ze met gerookte zalm. Rol de repen bladerdeeg met zalm om de asperges. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met sesamzaadjes.

Verwarm de asperges met bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven zodat het deeg gaar en goudbruin wordt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Kerstboomwafels met chocolade
Romige kerstbroodjes

8 reacties

Danique

Heerlijk! Heb je ook wat tips waar je dit bijvoorbeeld als bijgerecht bij kan serveren?

Laat een bericht achter

Thom van den Hoven

Hallo Brenda, Lijkt me een leuk en feestelijk gerecht. Mijn vraag is moet/mag ik dit zien als voorgerecht of als hoofdgerecht

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit is een voorgerecht, hapje of bijgerecht

Cervantes

In der Beschrankung zeigt sich der Meister!! Voortreffelijk.

Laat een bericht achter

Danielle

Wat een leuk en lekker idee!

Laat een bericht achter

Daniëlle

Wat ziet dat er leuk uit zeg, zo met dat bladerdeeg!

Laat een bericht achter

A.J.

Dit recept lijkt mij erg lekker, maar dan met de groene asperge. Ik vind de witte niet lekker. Raar maar waar. Dank je wel voor deze leuke suggestie. AJ

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan natuurlijk ook :) Grappig, want ik vind de groene asperges juist 'maar zo zo '.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op