Ga naar de inhoud

Bahn mi met omelet

Een broodje met omelet, zoetzure groenten. Oftewel Bahn mi met omelet.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Bahn mi met omelet

Bahn mi met omelet

Bahn wat? Bahn mi! Met omelet. Een heerlijk Oosters broodje dat je echt een keer wil proberen. Een broodje met omelet met zoetzure groenten. Oftewel Bahn mi met omelet.

Bahn mi met omelet

Bahn mi met omelet

Ken je Bahn mi al? Dit is de Oosterse versie van onze broodjes, maar dan vaak met knapperige groenten en een lekker sausje. Ik maakte er een BrendaKookt-versie van: met dikke omelet, zoetzure groenten en een lekker romig sausje van hoisin en mayonaise. Voeg lekker wat chilivlokken toe en je hebt een ontzettend lekker broodje dat ook ideaal is voor een picknick!

Wat is bahn mi?

Bánh mì betekent letterlijk brood in het Vietnamees, maar wij kennen we het vooral als een kleurrijke sandwich gevuld met een mix van vleeswaren, groenten en kruiden. Je kan het broodje dus met van alles beleggen. Heerlijk voor de lunch!

Bahn mi met omelet

Broodje met omelet

Eigenlijk is dit dus een heel chic en lekker broodje, maar dan met een Aziatische twist. Juist de eenvoud van de banh mi met ei maakt het zo’n hit. Het knapperige stokbrood, de ingelegde groenten, lekkere kruiden en de zachte omelet zorgen voor een lekkere textuur en rijke smaak. En dat geliefde Vietnamese streetfoodbroodje maak je dus gewoon in je eigen keuken!

Bahn mi met omelet

Zoetzure groenten

De zoetzure groenten maken we natuurlijk helemaal zelf. Eerst verwarm ik wat water en azijn in een steelpannetje, waar ik het zout en de suiker in oplos. Dan snijd ik komkommers in zo dun mogelijke reepjes en meng ik die in een kom met de wortelrasp en de azijnmix. Laat even staan en maak in de tussentijd je omelet met paprikapoeder, de sojasaus, cayennepeper en zout. Dan kan je het broodje alweer beleggen. Lekker met het zelfgemaakte sausje, de zoetzure groenten en de omelet.

Hoisin srirachamayonaise

De zelfgemaakte saus bestaat uit hoisin, mayonaise en voor wie durft wat sriracha. Dat maakt de saus iets pittiger. De verhouding hoisin en mayonaise is exact hetzelfde, de sriracha is naar smaak!

Dit is me toch een lekker broodje. Die kan je gerust maken voor jezelf, je gezin of je vrienden. Heerlijk met een picknick of gewoon thuis als een gezellige lunch. Ga jij ‘m proberen?

Ingrediënten

stuks

Voor het sausje

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bahn mi met omelet

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm het water samen met de azijn in een steelpannetje en los het zout en de suiker erin op.
2
Stap 2
Snijd de komkommers in zo dun mgelijke reepjes en meng in een kom met de wortelrasp en de azijnmix. Laat staan.
3
Stap 3
Klop de eieren los met het paprikapoeder, de sojasaus, cayennepeper en zout.
4
Stap 4
Bak in een koekenpan een dikke omelet van alle eieren. Zorg dat hij aan alle kanten gaar is. Haal daarna uit de pan en snijd in dikke plakken.
5
Stap 5
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor het sausje door elkaar.
6
Stap 6
Snijd elk stokbrood in 2 stukken en halveer de stukken vervolgens in de lengte.
7
Stap 7
Smeer alle helften in met de saus. Verdeel de omelet erover en daaroverheen de zoetzure groenten (of andersom). Garneer met verse koriander en chilivlokken en serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op