Bami met spitskool en spekjes
Vandaag deel ik een typisch gerecht wat wij graag eten op woensdag. Dit is de dag dat wij het qua eten vaak wat makkelijker doen ivm sportafspraken vroeg in de avond. Bami met spitskool en spekjes. Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar...Bami met spitskool en spekjes
Bewaren
Vandaag deel ik een typisch gerecht wat wij graag eten op woensdag. Dit is de dag dat wij het qua eten vaak wat makkelijker doen ivm sportafspraken vroeg in de avond. Bami met spitskool en spekjes.
Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar en je hebt er weinig voor nodig om het lekker te maken. Spekjes en een beetje ketjap is alles wat je nodig hebt. En vooruit een teentje knoflook is ook wel erg lekker, samen met een uitje.
Bami met spitskool en spekjes
Meestal eten we de gebakken spitskool met (gebakken) aardappeltjes erbij, deze keer besloot ik er een bami-gerecht van te maken. Het resultaat is een ideale makkelijke maaltijd dat binnen no time op tafel staat.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bami met spitskool en spekjes
Stap 1
Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gesneden spitskool hierbij. Breng dit op smaak met zout en peper, laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.Stap 2
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Doe de spekjes bij de spitskool en bak dit nog even mee.Stap 3
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 4
Roer de gare mie door het spitskoolmengsel en breng op smaak met ketjap.Stap 5
Serveer de bami met spitskool en spekjes desgewenst met extra ketjap en garneer met gebakken uitjes.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bami met spitskool en spekjes
Stap 1
Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gesneden spitskool hierbij. Breng dit op smaak met zout en peper, laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.Stap 2
Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Doe de spekjes bij de spitskool en bak dit nog even mee.Stap 3
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 4
Roer de gare mie door het spitskoolmengsel en breng op smaak met ketjap.Stap 5
Serveer de bami met spitskool en spekjes desgewenst met extra ketjap en garneer met gebakken uitjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
karin
lijkt me lekker maar hou niet zo van spitskool dus die ga ik dan vervangen door paksoi
Joke
Kun je mij vertellen of je ketjap manis of asin moet gebruiken voor dit recept?
Hazel Hillebrandt
Heeeeeerlijk!!!
Leoni
En weer een top recept. Dankje Brenda! Ook namens man en kindjes.
Angelique
Deze bami maak ik regelmatig want ik vind 'm superlekker. De spitskool blijft een tijdje goed in de koeling, dus ik kan dit gerecht makkelijk later in de week eten. Ik doe nl hooguit 2 x boodschappen in de week. Wederom een smaakvolle makkelijke maaltijd met genoeg groente.
Wilma
Net gemaakt en we hebben er van genoten ??