Ga naar de inhoud

Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Tijd voor een lekker hapje, uitgebreid ontbijt of lekkere lunch, met bietenpannenkoekjes en geitenkaas. Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op pannenkoekjes. Toen ik deze bietenpannenkoekjes in GROENTE! het nieuwe kookboek van Niven Kunz, tegenkwam liep het water me in de mond en moest ik ze dan ook meteen...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Pannenkoekjes van rode biet Niven

Tijd voor een lekker hapje, uitgebreid ontbijt of lekkere lunch, met bietenpannenkoekjes en geitenkaas.

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op pannenkoekjes. Toen ik deze bietenpannenkoekjes in GROENTE! het nieuwe kookboek van Niven Kunz, tegenkwam liep het water me in de mond en moest ik ze dan ook meteen maken. En ze waren zo lekker dat ze het delen zeker waard zijn.

In het tweede kookboek van Niven staat groente uiteraard weer centraal. Niven kookt volgens zijn 80/20 formule, 80% groente en 20% vlees of vis. Maar ook 80% biologisch, en 80% lokaal. In dit boek kookt de sterrenchef geen restauranteten, maar lekker eten voor thuis. De ingrediënten zijn overal verkrijgbaar en de receptuur niet te lang of ingewikkeld.

Groente Niven

GROENTE! is ingedeeld in eetmomenten en gangen. Van Hapjes en voorgerechten naar soepen, salades, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten sappen en afsluitende met het ontbijt. De bietenpannenkoekjes die ik in dit artikel deel behoort eigenlijk tot de hapjes en voorgerechten, ik heb het gegeten als lunch.

Het boek is erg toegankelijk, het is duidelijk geen restaurant eten, maar eten voor thuis. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Het boek heeft een groot lettertype waardoor het lekker wegleest.

GROENTE!| Niven Kunz | Kosmos Uitgevers| verkrijgbaar voor € 24,99
Klik hier om het boek te bestellen via bol.com

Scroll naar beneden voor het recept van de lekkere bietenpannenkoekjes. De combinatie van rode bietensap gevormd tot pannenkoekjes met geitenkaas en appelstroop is hemels. Het is zo lekker. En dus super gemakkelijk om te maken, dus hup! Ga aan de slag!

Rode bieten pannenkoekjes

 

Ingrediënten

Toppings:

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze bietenpannenkoekjes met geitenkaas

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng de ingrediënten voor de pannenkoekjes tot ene egale massa met een garde in een kom. Bak dunne flensjes van het mengsel in een klein beetje zonnebloemolie.
2
Stap 2
Laat de pannenkoekjes afkoelen en steek er rondjes uit met een steekring (of schaaltje).
3
Stap 3
Snij het grootste dele van het loof van de radijsjes en het staartje er af. Snij ze in kwarten en blancheer ze 10 seconden, koel hierna in ijswater.
4
Stap 4
Leg de bietenpannenkoekjes in het midden van het bord en verdeel de radijskwarten erover. Verbrokkel de geitenkaas en besprenkel met de appelstroop. Garneer met het bietenblad.
Bekijk ook andere recepten
Scrambled eggs brunch plank
Lente-plaattaart met serranoham
Broodje met zalm, ei en spek
Carpaccio wraptaart

1 reactie

[email protected]

Ik ben geen groot fan van geitenkaas maar in combinatie met biet vind ik het super lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op