Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas
Bewaren
Deze bladerdeeghapjes, die moet je op tafel zetten tijdens de paasbrunch. Ook al doe je dit jaar maar een kleine brunch met het gezin, maak dit! De smaken van de bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas passen perfect bij elkaar. En dit doet het niet alleen lekker bij de paasbrunch, ook lekker als hapje bij de borrel.
Bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas
Knapperig bladerdeeg, frisse, romige roomkaas en een lekker stukje gerookte zalm on top om het af te maken. Deze zalmhapjes zijn he-mels!
De roomkaas heb ik op smaak gebracht met citroen en dille, maar ook met honing. Deze combinatie is om je vingers bij af te likken. De honing geeft het net dat beetje extra, dat het heel goed doet bij het zoute van de zalm.
Wil je de bladerdeeghapjes van tevoren maken? Bak dan de bladerdeeg krokant en bewaar dit in een luchtdichte trommel. Het roomkaasmengsel kun je ook al van tevoren maken. Besmeer het bladerdeeg vlak voor het serveren met de roomkaas.
Klik hier voor meer geschikte recepten voor de paasbrunch.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het deeg in 12 rechthoekige stukken, of halveer de plakjes bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en snijd de randen van de stukjes bladerdeeg half in, zodat je rondom een rand bladerdeeg overhoudt. Prik 5x met een vork gaatjes in het binnenste van het bladerdeeg.Stap 3
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.Stap 4
Bak het bladerdeeg in 20 minuten gaar en goudbruin en laat het hierna afkoelen.Stap 5
Roer in een kom de roomkaas los en meng met citroensap, honing en 2/3 van de fijngesneden dille.Stap 6
Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas en beleg dit met de repen zalm. Maak de bladerdeeghapjes af door de overige gesneden dille erover te verdelen.Stap 7
Serveer de bladerdeeghapjes hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het deeg in 12 rechthoekige stukken, of halveer de plakjes bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de bakplaat en snijd de randen van de stukjes bladerdeeg half in, zodat je rondom een rand bladerdeeg overhoudt. Prik 5x met een vork gaatjes in het binnenste van het bladerdeeg.Stap 3
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee.Stap 4
Bak het bladerdeeg in 20 minuten gaar en goudbruin en laat het hierna afkoelen.Stap 5
Roer in een kom de roomkaas los en meng met citroensap, honing en 2/3 van de fijngesneden dille.Stap 6
Besmeer het bladerdeeg met de roomkaas en beleg dit met de repen zalm. Maak de bladerdeeghapjes af door de overige gesneden dille erover te verdelen.Stap 7
Serveer de bladerdeeghapjes hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
oma G
Het hapje ziet er op zijn paasbest uit, maar wat bedoel je precies met het half insnijden van de randen? Hoe houd ik rondom een rand bladerdeeg over als ik ga snijden in de randen? Ik wil de hapjes gaan maken, maar loop hier tegenaan. Alvast bedankt voor je antwoord
Brenda Hoff
Hoi, je snijd een stukje van het randje af in. Dus je blijft een paar mm van de zijkant van het bladerdeeg af. Zo ontstaat er een randje op het bladerdeeg.
Sabinq
Ziet er heerlijk uit! heb je ook een tip voor het geval er een paar vegetariers bij zijn?
Brenda Kookt
In dat geval zou ik de bladerdeeghapjes beleggen met gegrilde groenten, bijvoorbeeld courgette. Dat doet het ook erg goed bij de honing.