Ga naar de inhoud

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Weet je al wat je op tafel gaat zetten tijdens de paasdagen? Misschien ben je nog opzoek naar een lekker hartig hapje met ei? Voor bij de brunch, als hapje bij de borrel of misschien als onderdeel van de paasmaaltijd? Deze bladerdeegrol van gehakt met ei is in al die gevallen echt een aanrader. Zoet is
Delen op

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Weet je al wat je op tafel gaat zetten tijdens de paasdagen? Misschien ben je nog opzoek naar een lekker hartig hapje met ei? Voor bij de brunch, als hapje bij de borrel of misschien als onderdeel van de paasmaaltijd? Deze bladerdeegrol van gehakt met ei is in al die gevallen echt een aanrader.

Zoet is lekker, maar hartige hapjes vallen vaak minstens zo goed in de smaak. Voordele is dat je een hartig hapje kunt serveren bij de brunch, maar ook als borrelhapje of bij het diner of buffet. Multifunctioneel dus!

Dit is een variant op de Schotse eieren waarbij het gekookte ei in een gehaktbal zit. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een beetje een vreemd hapje. Een gekookt ei omwikkeld met gehakt en bladerdeeg. Maar ik kan je verzekeren dat het erg lekker is. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

Paasrecept bladerdeeg met ei

Bladerdeegrol met gehakt en ei

Bereidingstijd 15 minuten en 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 600 gram rundergehakt
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • halve theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 3 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kook 4 eieren tot ze hard gekookt zijn en pel ze.

Snijd de wortel heel erg fijn, snipper de ui fijn (dit kan bijvoorbeeld ook met een keukenmachine) en pers de knoflook. Bak de fijngesneden wortel, ui en knoflook even kort aan in een koekenpan met olijfolie.

Meng het gehakt met de gebakken wortel en ui, peterselie en paneermeel en breng het op smaak met peper, zout en kerriepoeder.

Laat 2 cm vanaf de rand van het bladerdeeg vrij, verdeel het gehakt over het bladerdeeg en druk het een klein beetje aan. Leg de gekookte eieren naast elkaar op het gehakt en rol het bladerdeeg op zodat de eieren achter elkaar in de bladerdeegrol zitten. Bestrijk de bladerdeegrol met geklopt ei.

Bak de bladerdeegrol met gehakt en ei 30 minuten in de oven.

Tip: van het overgebleven bladerdeeg kun je 2 saucijzenbroodjes of appelflappen maken

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op