Bladerdeegtaart met tomaat en broccoli

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBladerdeegtaart met tomaat en broccoli
Bewaren
Ken je dat? Dat je iets nieuws hebt gekocht omdat je het super graag wilt hebben en dat het er dan maar niet van komt om het te gebruiken. Dat is het geval met deze rechthoekige bakvorm. Ik wilde hem al lang hebben en daarom besloot ik hem mezelf cadeau te doen onder de kerstboom. Vervolgens kwam het er maar niet van om iets in de vorm te bakken (edit: inmiddels staat de rabarbertaart die ik hierin maakteĀ wel al online).
Daarom besloot ik laatste deze bladerdeegtaart te maken in deze vorm. Ik wist dat ik de vorm ging gebruiken enĀ dat ik iets wilde met bladerdeeg. De rest had ik nog in de koelkast liggen.Ā Omdat het een nieuwe bakvorm is maakte ik snel een foto van de taart voordat we hem aansneden. En wat bleek? Hij was erg lekker, zo lekker dat hij wel een plaatsje op het blog verdiend. Zo zie je maar, de simpelste recepten waarbij je gewoon maar wat doet zijn soms de lekkerste.
Bladerdeegtaart met tomaat en broccoli
Bereidingstijd 20 minuten en 30Ā minuten oventijdĀ
Ingrediƫnten:
- 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- halve broccoli
- 6 Cherry tomaatjes
- 3 stengels lente ui
- 4 eieren
- 1 eetlepel crème fraîche
- 2 eetlepels bloem
- oregano
- peper en zout
Bereiding:
Kook de roosjes broccoli voor. Verwarm de oven voor op 180 ĀŗC en vet de ovenschaal in.
Bekleed de ovenschaal of springvorm met bladerdeeg en zorg ervoor dat de randen van de schaal ook bedekt zijn.
Snijd de lente ui in ringetjes. Meng de eieren met bloem, lente ui en crème fraîche en breng het op smaak met oregano, peper en zout.
Verdeel het ei-beslag over het bladerdeeg. Halveer de tomaatjes en verdeel deze samen met de broccoli-roosjes over de schaal.
Bak de hartige taart 30 minuten in de oven. Controleer hierna of het ei gestold is, bak de taart iets langer als de taart niet gestold is.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in6 reacties
Erica
Hoihoi! Heb deze gister op familiefeestje geserveerd, was groot succes! Had bakvorm gebruikt, dus van alles een beetje meer genomen, maar topper!
Brenda Kookt
Wat leuk Erica, goed idee om van alles een beetje meer te nemen. Zo kun je eigenlijk iedere bakvorm gebruiken die je wilt.
Riet
Hallo Brenda, Als ik het goed zie zitten er in de taart toch ook wel bosuitjes o.i.d. Lijkt me trouwens als smaak prima erbij passen. Leuke foodblog trouwens, bezoek je elke dag.
Esther
Ik vroeg me precies hetzelfde af, er lijkt nog iets anders in te zitten.............