Ga naar de inhoud

Bloemkoolchili met linzen

Een hartverwarmende vegetarische chili. Bloemkoolchili met linzen. Makkelijk om van tevoren te maken, en heerlijk als lunch.

30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers het knoflookteentje ui. Snijd de bloemkool in roosjes.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan met daarin olijfolie op hoog vuur en rooster hierin de bloemkoolroosjes totdat ze bruin, maar nog wel beetgaar zijn. Haal ze daarna uit de koekenpan.
3
Stap 3
Verwarm de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan het paprikapoeder, de oregano en het chilipoeder toe. Voeg ook de tomatenpuree toe. Bak 2 -3 minuten aan terwijl je roert.
4
Stap 4
Voeg dan de tomatenblokjes toe en vul het blik met water en voeg dat ook toe. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven en roer alles goed door. Voeg dan de bloemkoolroosjes weer toe, breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur zacht. Laat pruttelen totdat de bloemkool gaar is.
5
Stap 5
Giet de linzen af en spoel ze kort om. Voeg ze de laatste paar minuten toe aan de bloemkool zodat ze mee op kunnen warmen. Breng de bloemkoolchili op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Serveer de bloemkoolchili met grof gesneden platte peterselie.

Bloemkoolchili met linzen

Vandaag gaan we voor een hartverwarmende bloemkoolchili. Want dat kan iedereen deze tijd wel gebruiken toch? Geen standaard chili, maar een vegetarische variant. Zelfs een vegan recept, wat mooi aansluit bij de Week zonder vlees & Zuivel die op dit moment bezig. Deze bloemkoolchili met linzen is een topper die je op vele manieren kunt eten.

De bloemkoolchili is lekker avondeten of lunch. En het is niet alleen lekker met rijst, ook met stokbrood of nacho’s erbij.

Bloemkoolchili

Een hartverwarmende chili gaat er altijd in. Hier in ieder geval zeker. Helemaal als die chili bomvol smaak en groenten zit. Deze bloemkoolchili met linzen is daarom hier thuis inmiddels favoriet: makkelijk te maken, vol groenten en met ingrediënten die je waarschijnlijk voor het grootste deel als in huis hebt.

Bovendien maak je deze chili makkelijk van tevoren en is hij heerlijk als lunch.

Bloemkoolchili

Bloemkoolchili

De smaken in deze bloemkoolchili krijg je dankzij het gerookte paprikapoeder, de oregano en het chilipoeder. Voor die laatste zou ik kijken wat je zelf prettig vind: houd je van pittig, ga dan voor minimaal een halve theelepel. Ben je niet zo van pittig? Houd het dan bij maximaal een kwart theelepel.

Deze bloemkoolchili kun je prima zo eten. Maar wil je er toch graag nog iets bij? Ga dan voor rijst, warm stokbrood of tortilla’s. Allemaal heel erg lekker hierbij!

Chili recepten

Heb je de smaak te pakken en wil je vaker een lekkere chili eten? Dan tip ik je graag de Mexicaanse chili van zoete aardappel. Al is een chili cin carne (vegetarisch) of de welbekende chili con carne natuurlijk ook altijd lekker.

Bloemkoolchili

Bloemkoolchili

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op