Chili sin carne
Een echt makkelijke maaltijd, dat is deze chili sin carne zeker! We hebben deze klassieker in een vega-jasje gestoken. Lekker!
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inChili sin carne
Bewaren
Tijd voor een klassieker in vega-jasje! Chili con carne kennen veel mensen, maar wist je dat je dit bekende gerecht ook prima zonder vlees kunt maken? Voor de textuur voeg je dan extra linzen toe en voor de smaak wat sojasaus en lekker veel kruiden. Heel lekker! Deze warme, kruidige chili sin carne zonder vlees is een echte topper, zowel voor vegetariërs als voor vleeseters!
Chili sin carne
Inmiddels weet ik niet beter dan dat ik geen vlees eet. Dat is inmiddels zo’n 19 jaar al zo. En ik mis het eigenlijk nooit, zeker niet als ik ervoor zorg dat wat ik eet net zo veel textuur en smaak heeft als een vleesgerecht.
Wat ik trouwens ook altijd een fijne toevoeging vind aan dit soort maaltijden: toppings! Denk eens aan verse avocado over de chili sin carne of extra mais of lekker veel zure room. Het kan allemaal! Maak er je eigen feestje van!
Je kunt de chili sin carne eten met rijst, aardappelen of lekker vers stokbrood. Zo kun je er lekker mee variëren en is het iedere keer weer anders.
–> Ben je op zoek naar meer vegetarische maaltijden? Op deze pagina hebben we ze allemaal voor je op een rijtje gezet.
Bereidingswijze chili sin carne
Stap 1
Snijd of pers de knoflook klein. Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten totdat de ui glazig is.Stap 2
Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe als de ui glazig is.Stap 3
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Zo wordt de puree minder zuur. Voeg dan de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn toe. Bak een minuut mee.Stap 4
Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dat ook toe. Voeg ook het bouillonblokje en de sojasaus toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zo 10 minuten pruttelen.Stap 5
Giet de bonen af en spoel ze om. Voeg de bonen samen met de linzen toe aan de chili sin carne. Warm ze kort mee. Breng de chili sin carne op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de chili sin carne met rijst of aardappelen en garneer de borden met verse koriander of peterselie, avocado en crème fraîche.Bereidingswijze chili sin carne
Stap 1
Snijd of pers de knoflook klein. Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten totdat de ui glazig is.Stap 2
Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe als de ui glazig is.Stap 3
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Zo wordt de puree minder zuur. Voeg dan de paprikapoeder, de chilipoeder en de komijn toe. Bak een minuut mee.Stap 4
Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het blik voor de helft met water en voeg dat ook toe. Voeg ook het bouillonblokje en de sojasaus toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zo 10 minuten pruttelen.Stap 5
Giet de bonen af en spoel ze om. Voeg de bonen samen met de linzen toe aan de chili sin carne. Warm ze kort mee. Breng de chili sin carne op smaak met peper en zout.Stap 6
Serveer de chili sin carne met rijst of aardappelen en garneer de borden met verse koriander of peterselie, avocado en crème fraîche.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in10 reacties
Tamar
Heerlijk, 5 sterren
Annemiek
Super lekker, ik doe zelf meerdere soorten bonen en dan die van te voren wellen! Heerlijk. Ook de kinderen zijn er dol op
Janneke
Heerlijk! Eenvoudig maar voedzaam recept.
sophie
Verrassend lekker en pittig van smaak! Als je minder water toevoegde dan kan je taco’s of tortilla’s mee vullen.
Hennie
Erg lekker maar misschien wel handig om er bij te zetten dat het kant en klare linzen moeten zijn, heb het met gedroogde linzen gemaakt en deze eerst voor gekookt
Mirjam
Hoe lang kook je deze voor? Ik heb hetzelfde probleem.
Tilleke
Heel erg lekker
Mirjam
Ik vond het erg lekker en voedzaam
Andrea
Wat doe je dan met de linzen bij de chili sin carne? Heb ik het niet gezien of staan die idd alleen maar op de boodschappen lijst maar niet in het recept zelf?
Monique
Zie stap 5.. :)