Ga naar de inhoud

Bloemkoolnasi

Mijn vakantie is voorbij en net zoals ieder jaar na de zomer moet ik weer aan de bak. En ik moet niet alleen aan de bak op het gebied van werk, maar ook op het gebied van goed voor mezelf zorgen. En gezond eten. Ik ben klaar met koekjes, chips,...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bloemkoolnasi

BloemkoolnasiMijn vakantie is voorbij en net zoals ieder jaar na de zomer moet ik weer aan de bak. En ik moet niet alleen aan de bak op het gebied van werk, maar ook op het gebied van goed voor mezelf zorgen. En gezond eten. Ik ben klaar met koekjes, chips, chocolade en iedere avond barbecue. Daarom deel ik vandaag een lekker gezond gerecht met jullie, bloemkoolnasi.

De bloemkool nasi is een gerecht zonder rijst, met extra veel groenten. De rijst is in dit gerecht vervangen door gemalen bloemkool, hierdoor is het een koolhydraatarm recept. Samen met een beetje kipfilet, gebakken eitje en chilisaus is dit een lekker gerecht dat ook nog eens snel klaar is.

Nasi van bloemkool

Bloemkoolnasi

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkoolnasi

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
2
Stap 2
Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
3
Stap 3
Maal de halve bloemkool fijn met een keukenmachine of staafmixer. Doe dit bij de groenten en bak dit even mee.
4
Stap 4
Serveer de bloemkoolnasi met sweet chilisaus (of satesaus) en een gebakken eitje. En vooruit, een beetje kroepoek.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Leon

Ik vraag mij wel telkens af voor hoeveel persoen de recepten zijn.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op