Ga naar de inhoud

Broccolischotel met champignons

Een heerlijke vegetarische broccolischotel. Broccolischotel met champignons in een romig laagje, afgedekt met aardappelpuree en gegratineerd met kaas. Heerlijk!

30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Broccolischotel met champignons

Broccolischotel met champignons

Ik heb weer zo’n lekker recept voor je. Een heerlijke vegetarische broccolischotel met champignons. Compleet met een romig laagje, afgedekt met aardappelpuree en gegratineerd met kaas. Echt het proberen waard!

Broccolischotel met champignons

Vegetarische broccolischotel

Het is de Nationale Week Zonder Vlees, het perfecte moment om een lekker vegetarisch recept met je te delen. Deze broccolischotel met champignons is wat mij betreft echt een topper. Het is makkelijk te maken, met simpele ingrediënten maar met een hele lekkere smaak. Romig, smeuïg en cheesy.

Broccolischotel met champignons

De broccolischotel met champignons is heel makkelijk om te maken. Een half uurtje voorbereiden en dan schuif je het nog een klein half uurtje de oven in. Kan jij in de tussentijd iets voor jezelf doen! Wel zo fijn.

Eerst verwarm je de oven voor kook je de aardappels en de broccoliroosjes in twee aparte pannen. Daarna verwarm je wat (eventueel plantaardige) boter waarin je ui en knoflook aanfruit. Vervolgens gaan de champignons erbij tot ze goed meegebakken zijn. Dan mag de bloem erbij, en wanneer dit mee is verwarmd gaat de bouillon erbij. Zo maak je een soort roux. Breng dit aan de kook en laat het mengsel pruttelen tot het indikt. Doe hierna de crème fraîche erbij en roer dit door, samen met zout en peper.

Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen dan fijn en breng het geheel op smaak met zout, peper en mosterd. Voeg vervolgens 50 ml van het kookvocht toe en roer door elkaar tot een mooie puree.
Nu is het tijd om te bouwen! Verdeel het champignonmengsel over een ingevette ovenschaal. Dan gaan de broccoliroosjes erbij. Dek de schotel af met aardappelpuree en bestrooi de schotel met kaas. Nog even 25 minuutjes in de oven en dan is je broccolischotel met champignons alweer klaar!

Broccolischotel met champignons

Broccoli, kaas en aardappels

Eigenlijk kan je met deze schotel niet de mist in gaan. Broccoli, kaas en aardappels. Meer heb je niet nodig. Okay, de champignons. Want zonder dat is deze broccolischotel met champignons niet compleet. Zo lekker, en zelfs volledig vegan te maken. Vervang de boter en crème fraîche in dat geval met een plantaardige variant. Een volledig vegan of vegetarisch recept!

Broccolischotel met champignons

Vegetarische ovenschotel: broccolischotel met champignons

Zoek je een vegetarische ovenschotel, dan wil je dit recept niet missen. Een heerlijke broccolischotel met champignons, aardappelpuree en natuurlijk geraspte kaas. Niet het meest gezonde recept, maar wel ongelofelijk lekker. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broccolischotel met champignons

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de aardappels gaar. Kook in een andere pan de broccoliroosjes.
2
Stap 2
Verwarm boter in een koekenpan en fruit de ui met knoflook aan. Doe de champignons erbij en bak deze mee.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
4
Stap 4
Doe de bloem bij de aangebakken champignons en verwarm dit kort mee. Roer het even goed door. Doe hierna de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Laat het mengsel pruttelen tot het indikt. Doe hierna de crème fraîche erbij en roer dit door, samen met zout en peper.
5
Stap 5
Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn, breng op smaak met zout, peper en mosterd. Voeg 50 ml van het kookvocht toe en roer door elkaar tot een mooie puree.
6
Stap 6
Verdeel het champignonmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de broccoliroosjes. Dek de schotel af met aardappelpuree. Bestrooi de schotel met kaas.
7
Stap 7
Verwarm de broccolischotel met champignons 25 minuten in de oven, en serveer hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Maria

Kun je dit gerecht ook een dag van tevoren maken, en later opwarmen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan prima bij deze schotel Maria.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op