Ga naar de inhoud

Broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe

Ik noem dit graag een broodje brie de luxe. Een hard broodje brie met vijgenjam en veel lekkers waardoor het net even anders is dan je gewend bent. Tijdens de zwangerschap valt het me soms tegen wat er te kiezen valt als je ergens lekker gaat lunchen. Carpaccio, gerookte zalm,...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe

Ik noem dit graag een broodje brie de luxe. Een hard broodje brie met vijgenjam en veel lekkers waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Tijdens de zwangerschap valt het me soms tegen wat er te kiezen valt als je ergens lekker gaat lunchen. Carpaccio, gerookte zalm, gepocheerde eieren en al het andere dat nog rauw is valt af. Vaak kom je dan uit op een broodje kaas, ham of brie. En daar kun je heus wel wat bijzonders van maken, alleen snappen alle horecazaken dat helaas niet. Hoe vaak ik al teleurgesteld ben met een plakje kaas met 1 blaadje sla. Of broodje brie met niks.

Zo zonde. Ik kan daar echt teleurgesteld van raken.

broodje brie met vijgenjam

Broodje brie met vijgenjam

Na weer een teleurstelling besloot ik mezelf thuis te verwennen met een broodje brie de luxe.

Brie en pijnboompitten met honing zijn een gouden combi, maar deze keer wilde ik het net even anders doen. In de kast vond ik nog een pot met vijgenjam, dat leek me super lekker bij brie. En dat was het ook. Als je geen vijgenjam in huis hebt of kunt vinden kun je ook vijgencompote of vijgenchutney nemen (ook lekker bij een blokje kaas).

broodje brie met vijgenjam

Ingrediƫnten

broodje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Snijd de harde bol open en beleg dit met rucola. Verdeel hierop 5 plakjes komkommer. Beleg dit met de plakken brie en verdeel hierover de vijgenjam.
2
Stap 2
Bestrooi het broodje tot slot met de pijnboompitten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op