Broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe
Ik noem dit graag een broodje brie de luxe. Een hard broodje brie met vijgenjam en veel lekkers waardoor het net even anders is dan je gewend bent. Tijdens de zwangerschap valt het me soms tegen wat er te kiezen valt als je ergens lekker gaat lunchen. Carpaccio, gerookte zalm,...Broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe
Bewaren
Ik noem dit graag een broodje brie de luxe. Een hard broodje brie met vijgenjam en veel lekkers waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
Tijdens de zwangerschap valt het me soms tegen wat er te kiezen valt als je ergens lekker gaat lunchen. Carpaccio, gerookte zalm, gepocheerde eieren en al het andere dat nog rauw is valt af. Vaak kom je dan uit op een broodje kaas, ham of brie. En daar kun je heus wel wat bijzonders van maken, alleen snappen alle horecazaken dat helaas niet. Hoe vaak ik al teleurgesteld ben met een plakje kaas met 1 blaadje sla. Of broodje brie met niks.
Zo zonde. Ik kan daar echt teleurgesteld van raken.
Broodje brie met vijgenjam
Na weer een teleurstelling besloot ik mezelf thuis te verwennen met een broodje brie de luxe.
Brie en pijnboompitten met honing zijn een gouden combi, maar deze keer wilde ik het net even anders doen. In de kast vond ik nog een pot met vijgenjam, dat leek me super lekker bij brie. En dat was het ook. Als je geen vijgenjam in huis hebt of kunt vinden kun je ook vijgencompote of vijgenchutney nemen (ook lekker bij een blokje kaas).
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe
Stap 1
Snijd de harde bol open en beleg dit met rucola. Verdeel hierop 5 plakjes komkommer. Beleg dit met de plakken brie en verdeel hierover de vijgenjam.Stap 2
Bestrooi het broodje tot slot met de pijnboompitten.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe
Stap 1
Snijd de harde bol open en beleg dit met rucola. Verdeel hierop 5 plakjes komkommer. Beleg dit met de plakken brie en verdeel hierover de vijgenjam.Stap 2
Bestrooi het broodje tot slot met de pijnboompitten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.