Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise
Bewaren
Ik vergeet soms om lunchrecepten te delen hier op de blog. Zonde, want het is zo lekker om afentoe wat uitgebreider te lunchen. En nu de lunchrooms dicht zijn moeten we daar thuis dan maar een feestje van maken. Dit broodje tonijnsalade met truffelmayonaise is een topper!
Broodje tonijnsalade met truffelmayonaise
Ja, wat moet ik zeggen over een broodje tonijnsalade. Dat hij lekker is, en ik moet zeggen dat zijn bijna alles broodjes met tonijn. Het staat dan ook niet voor niets bij bijna alle lunchrooms op de kaart. Maar mijn broodje is anders dan anders. Want de truffelmayonaise tilt dit broodje next level.
Truffelmayonaise maakt alles lekker, zo ook dit broodje tonijnsalade. Samen met rode ui, komkommer, avocado en ei maakt het feestelijk broodje. Lekker voor het weekend, of als lunch tijdens het thuiswerken.
Lunchinspiratie
Kun je meer lekkere lunchinspiratie gebruiken? Neem eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je alle lunchrecepten bij elkaar, van belegde broodjes zoals deze tot de lekkerst salades, pannenkoekjes en tosti’s.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje tonijnsalade met truffelmayonaise
Stap 1
Kook het ei in water hard. Laat het ei hierna schrikken en pel het. Snijd het ei in partjes.Stap 2
Snijd de helft van de halve rode ui in halve ringen en snipper de overige rode ui fijn.Stap 3
Giet het water van de tonijn en meng de tonijn met de fijngesnipperde rode ui, peterselie, truffelmayonaise, en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Snijd de harde bollen open en verdeel er een handje rucola op. Verdeel hierover de tonijnsalade met truffelmayonaise. Verdeel hierover de uienringen, blokjes avocado en komkommer. Verdeel tot slot de partjes ei over de broodjes.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje tonijnsalade met truffelmayonaise
Stap 1
Kook het ei in water hard. Laat het ei hierna schrikken en pel het. Snijd het ei in partjes.Stap 2
Snijd de helft van de halve rode ui in halve ringen en snipper de overige rode ui fijn.Stap 3
Giet het water van de tonijn en meng de tonijn met de fijngesnipperde rode ui, peterselie, truffelmayonaise, en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Snijd de harde bollen open en verdeel er een handje rucola op. Verdeel hierover de tonijnsalade met truffelmayonaise. Verdeel hierover de uienringen, blokjes avocado en komkommer. Verdeel tot slot de partjes ei over de broodjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.