Bruschetta champignon
In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een bruschetta. Maar deze bruschetta met een topping van gebakken champignons IS herfst. Het is comfort, lekker warm en super lekker. Om je vingers bij af te likken. Leuk om als hapje te serveren, maar ook als je lekker makkelijk wilt eten. Bruschetta champignon/ui BereidingstijdBruschetta champignon
Bewaren
In de herfst denk je misschien niet zo snel aan een bruschetta. Maar deze bruschetta met een topping van gebakken champignons IS herfst.
Het is comfort, lekker warm en super lekker. Om je vingers bij af te likken.
Leuk om als hapje te serveren, maar ook als je lekker makkelijk wilt eten.
Bruschetta champignon/ui
Bereidingstijd 25 – 30 minuten
Ingrediënten:
- half stokbrood
- teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram champignons
- 2 uien (middelgroot)
- peper en zout
- 1,5 eetlepel zoete ketjap
- boter om in te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakken.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de champignon en ui daarin aan op half hoog vuur. Voeg als de ui glazig is peper, zout en ketjap toe. Breng aan de kook en zet het vuur hierna laag. Laat het zo minimaal 10 minuten staan.
Snijd het stokbrood in plakjes en smeer in met olijfolie. Rooster het stokbrood 10 – 15 minuten in de oven.
Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf dit over de gebakken stukken stokbrood.
Beleg de bruschetta’s met het champignonmengsel.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.