Ga naar de inhoud

Bruschetta met geitenkaas en peer

Het viel me op dat de simply sundays vaak weinig groente bevatten. Ook deze keer is het geen mega gezond gerechtje, maar wel weer een hele lekkere. Na de mango cakejes, shoarma, kipnuggets en hartige poffertjes vandaag een bruschetta. Ideaal als je een zondag in de tuin hebt gezeten of ergens op visite bent geweest.
Delen op

Bruschetta met geitenkaas en peer

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Het viel me op dat de simply sundays vaak weinig groente bevatten. Ook deze keer is het geen mega gezond gerechtje, maar wel weer een hele lekkere. Na de mango cakejes, shoarma, kipnuggets en hartige poffertjes vandaag een bruschetta. Ideaal als je een zondag in de tuin hebt gezeten of ergens op visite bent geweest.

Een heerlijke frisse bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen. Heer-lijk!

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen

Voor een bruschetta kun je heel goed oud brood gebruiken. Doordat je het brood roostert of grillt in de oven verdwijnt de oude taaie bite van je brood. Het wordt juist lekker krokant. Gooi oud brood dus niet weg, maar trakteer jezelf op een lekkere bruschetta. Bijvoorbeeld deze met geitenkaas en peer.

Bruschetta met geitenkaas, peer en vijgen(sl)

Bruschetta van geitenkaas met peer

Ingrediënten

  • 4 sneden boeren brood (of 12  sneetjes stokbrood/ciabatta e.d.)
  • geitenkaas
  • rijpe peer
  • 6 gedroogde vijgen
  • pijnboompitjes
  • honing
  • tijm
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de sneetjes brood in 3 of 4 stukjes (afhankelijk van de grootte van je brood). Besprenkel de stukjes brood met olijfolie en een beetje zout. Verwarm het brood ongeveer 10 minuten in een oven op 180ºC.

Rooster de pijnboompitjes, snijd de vijgen fijn, schil de peer en snijd het in stukjes.

Haal het brood uit de oven. Beleg de stukjes brood  met peer en brokjes geitenkaas. Verdeel hiertussen stukjes gedroogde vijg. Bestrooi met tijm en pijnboompitjes. Verdeel tot slot een beetje vloeibare honing over de bruschetta’s.

Geniet van dit heerlijke hapje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

4 reacties

Ina

Dat lijkt me een heerlijke combinatie, peer en geitenkaas! Misschien ook met vijgenjam?

Laat een bericht achter

Julie

Ziet er heerlijk uit! Ik heb het receptje al opgeslagen bij mijn favorieten op mijn pc :-)

Laat een bericht achter

Vera

Dat ziet er heerlijk uit Brenda!! dit ga ik zeker maken deze zomer voor bij de BBQ ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Lekker, dan schuif ik graag aan ;-)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op