Ga naar de inhoud

Bruschetta met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Lekker picknickrecept of borrelhapje. Bruschetta met prosciutto, vijgen en geitenkaas. Knapperig brod met hartige prosciutto, frisse geitenkaas en zoete vijgen.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Bruschetta met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Het is lente! En dit hapje past daar helemaal bij. Hoe heerlijk is het om buiten in het gras te zitten en deze bruschetta met prosciutto, vijgen en Boer’n trots geitenkaas te eten? He-mels! Zeker met een lekker drankje erbij.

Het is lente en we kunnen weer lekker naar buiten, zo fijn! Om dat te vieren deel ik de komende weken op woensdag een heerlijk picknickrecept. Deze picknickrecepten heb ik mogen ontwikkelen voor Vers van ‘t Mes Magazine. Het magazine dat gratis verkrijgbaar is bij de kaasspeciaalzaken in Nederland. De editie met picknickrecepten ligt nu bij de kaasspeciaalzaak in de winkel.

Bruchetta met vijgen en geitenkaas

Picknickrecepten

Als ik aan picknickrecept denk dan ga ik voor kleine hapjes. Geen saaie boterham, maar meerdere gerechtjes zodat je lekker van alles kunt proeven. Lichte gerechten die geschikt zijn om mee te nemen of om ter plekke te bereiden.

Sandwiches, hartige taarten, hapjes met fruit zijn altijd goed. Ook kun je een lekkere salade meenemen of een aantal borrelhapjes. Bij elkaar maakt het al snel een heerlijk geheel. De komende 4 weken deel ik op woensdag zo’n lekker picknickrecept met kaas. Want de recepten voor het magazine bevatten allemaal een heerlijke kaas.

Bruchetta met vijgen en geitenkaas

Bruschetta met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Ik trap af met een heerlijke zomer bruschetta. Een bruschetta met prosciutto, vijgen en Boer’n trots geitenkaas. Knapperig brood met hartige prosciutto, frisse geitenkaas en zoete vijgen. Fris, zout en zoet. De smaken passen heerlijk bij elkaar.

Voor dit hapje gebruik ik de kaas Boer’n Trots Honing Geit. Een romige volle geitenkaas met een zoete ondertoon. Dit combineert heerlijk met vijgen en proscuitto. De kaas is verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak.

Het is heel eenvoudig om dit picknickhapje te maken. Stokbrood bestreken met olijfolie rooster ik even onder de grill, zodat het lekker knapperig wordt. Dit beleg ik met rucola, een plakje Boer’n Trots Honing Geit, een plakje proscuitto, vijgenchutney en verse vijg om het af te maken.

Kortom een lekker picknickrecept of borrelhapje. Zet jij hem ook op tafel?

Bruchetta met vijgen en geitenkaas

 

Bruchetta met vijgen en geitenkaas

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bruschetta met prosciutto, vijgen en geitenkaas

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2

Bestrijk de stukjes stokbrood met olie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stukjes stokbrood 5 minuten in de oven, tot ze licht krokant zijn.

3
Stap 3

Beleg de bruschetta met rucola en de plakjes Boer’n trots Honing Geit. Beleg de geitenkaas met een rolletje prosciutto. Verdeel hierover vijgenchutney en maak af met een partje verse vijg.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op