Caeserwraps
Om het lente-gevoel van vorige week weer een beetje terug te krijgen (de lente is vandaag tenslotte officieel begonnen) gooi ik er een lekker zonnig receptje in vandaag. Een goedgevulde caesarwraps! Het is nog niet helemaal de tijd voor salades, maar toch merk ik dat het lente-weer van vorige week...Caeserwraps
Bewaren
Om het lente-gevoel van vorige week weer een beetje terug te krijgen (de lente is vandaag tenslotte officieel begonnen) gooi ik er een lekker zonnig receptje in vandaag. Een goedgevulde caesarwraps!
Het is nog niet helemaal de tijd voor salades, maar toch merk ik dat het lente-weer van vorige week er voor gezorgd heeft dat ik er weer trek in heb. Een lekkere saladeĀ alsĀ lunch, of als makkelijke maaltijd.
De caesarsalade is een van mijn favoriete salades. De combinatie van stukjes kip met ei, romige avocado en krokant spek is wat mij betreft een topper. En een voordeel: de Mr die niet zo gek is op salades kan deze ook waarderen.
Om de salade als volwaardige maaltijd te eten heb ik hem geserveerd in een wrap.
Tip: op deze manier kun je de salade/wrap ook gemakkelijk meenemen als lunch naar het werk.Ā
Caesarwraps
Ingrediƫnten
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caeserwraps
Stap 1
Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet(s) met zout en peper. Bak de kipfilet de koekenpan rondom aan en laat het hierna op zacht vuur garen. Snijd de kip hierna in blokjes.Stap 2
Besprenkel het brood met olijfolie en grill het in de oven of een grillpan krokant. Breek het hierna in grove stukken.Stap 3
Bak de spek in een droge koekenpan krokant aan beide kanten. Laat de spek hierna uitlekken op keukenpapier en snijd het in grove stukken.Stap 4
Kook de eieren in ruim water gaar. Pel de eieren en snijd ze in blokjes.Stap 5
Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snijd de komkommer in stukjes, de avocado in blokjes en snijd de sla grof.Stap 6
Bereid de dressing door de mayonaise te mengen met geraspte Parmezaan, citroensap, mosterd, worcestersaus, knofkookpoeder, zout en peper.Stap 7
Meng de dressing door de sla en roer hier vervolgens de kip, ei Parmezaanse kaas, komkommer en avocado door. Verdeel tot slot de spek en croutons over de salade.Stap 8
Verdeel de salade over de wraps en rol deze op.Ingrediƫnten
Voor de dressing:
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caeserwraps
Stap 1
Verwarm olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet(s) met zout en peper. Bak de kipfilet de koekenpan rondom aan en laat het hierna op zacht vuur garen. Snijd de kip hierna in blokjes.Stap 2
Besprenkel het brood met olijfolie en grill het in de oven of een grillpan krokant. Breek het hierna in grove stukken.Stap 3
Bak de spek in een droge koekenpan krokant aan beide kanten. Laat de spek hierna uitlekken op keukenpapier en snijd het in grove stukken.Stap 4
Kook de eieren in ruim water gaar. Pel de eieren en snijd ze in blokjes.Stap 5
Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snijd de komkommer in stukjes, de avocado in blokjes en snijd de sla grof.Stap 6
Bereid de dressing door de mayonaise te mengen met geraspte Parmezaan, citroensap, mosterd, worcestersaus, knofkookpoeder, zout en peper.Stap 7
Meng de dressing door de sla en roer hier vervolgens de kip, ei Parmezaanse kaas, komkommer en avocado door. Verdeel tot slot de spek en croutons over de salade.Stap 8
Verdeel de salade over de wraps en rol deze op.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.