Ga naar de inhoud
15 beoordelingen

Cajun pasta met kip en spinazie

One pot pasta, een super snel pastarecept. Deze cajun pasta met kip en spinazie maak je in 1 pan. Super makkelijk, en super lekker.
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Cajun pasta met kip en spinazie

Een pastagerecht, en wat voor eentje. Een hele simpele! Het is namelijk een eenpansgerecht. Deze cajun pasta met kip en spinazie en super easy om te maken.

Ook goed om te weten: door de cajunkruiden ben je misschien bang dat de pasta te pittig is? Dat is hij niet, zelfs onze 1-jarige genoot er van 😉

Cajun pasta met kip en spinazie

Cajun pasta met kip en spinazie

Ik ben gek op dit soort snelle recepten waar je maar 1 pan voor nodig hebt. Alle ingrediënten gaar je in dezelfde pan. Door de ingrediënten 1 voor 1 toe te voegen krijgen ze allemaal precies wat ze nodig hebben. Een langere of kortere bereiding.

Eigenlijk heeft dit one pot pasta recept drie fasen: het aanbakken van de kip, het garen van de pasta en het garen van de spinazie. Een dot crème fraîche zorgt er tenslotte voor dat de saus een beetje romig wordt.

Het resultaat is een super makkelijk en lekker pastarecept, allemaal in 1 pan. Ben je ook lekker snel klaar met de afwas!

Cajun pasta met kip en spinazie

Cajun pasta met kip en spinazie

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cajun pasta met kip en spinazie

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een pan. Doe de kip in de pan, samen met de cajunkruiden. Roer door en bak de kip rondom aan. Doe als de kip rondom aangebakken is de ui erbij. Laat dit nog even mee fruiten.
2
Stap 2
Voeg hierna de tomatenblokjes, kippenbouillon en de penne toe. Voeg het suiker ook toe en doe hierna de deksel op de pan en laat dit 10 minuutjes zacht koken.
3
Stap 3
Doe hierna de spinazie bij de pan en laat de spinazie slinken. Roer de spinazie door de pasta.
4
Stap 4
Voeg tot slot de crème fraîche toe, roer door de pasta en verwarm dit nog even mee.
5
Stap 5
Serveer de pasta hierna direct.

Houdt je van pittig(er) eten? Laat dan het schepje suiker er uit, en voeg 1/2 theelepel cajunkruiden extra toe.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli

32 reacties

Marion Baas

Kan dit ook ingevroren worden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik vind dat met spinazie wel lastig, ivm opnieuw opwarmen.

Jan

Vraagje Hoe maak je de kippenbouillon Is dat gewoon een blokje bouillon met water?☺️

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Jan, ik gebruik inderdaad gewoon een blokje met water :) Gr brenda

Ewout
5/5 sterren

Giet zelf na het bakken van de kip alles over in een grote kookpan. Maakt het mengen van de spinazie makkelijker. Ook een keer pasta vervangen voor rijst leuke aanrader :D

Laat een bericht achter

Kate den Brok
5/5 sterren

Vergat ik nu sterren te geven? Dit gerecht krijgt er 5 van mij.

Laat een bericht achter

Kate den Brok

Heerlijk gegeten! De volgende keer wat extra cajun en misschien de suiker weglaten. Of niet... Kan allebei.

Laat een bericht achter

Fien
5/5 sterren

Ik heb 2 linkerhanden wat koken betreft,maar zelfs ik heb deze pasta succesvol op tafel gezet vanavond.... Echt super lekker! Brenda zeker? Vroegen ze

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Fien :)

Carine Devriendt

Superlekker ! Licht, gezond en gemakkelijk.

Laat een bericht achter

Miranda
5/5 sterren

Heerlijk en eenvoudig recept. Kinderen vinden het ook lekker, terwijl de jongste best een lastige eter is.

Laat een bericht achter

Marianne

Lekker makkelijk: alles in 1 pan Kinderen van 3,7 en 9 vonden het ook heel lekker. Vandaag ga ik het voor de 2e keer maken

Sepp
4/5 sterren

Hey brenda, heel lekker. Wij hebben wel iets meer kruiden erbij gedaan. Zeker een aanrader

Laat een bericht achter

René
4/5 sterren

Erg lekker en snel klaar! Ik had ivm minder paste iets minder bouillon moeten toevoegen, maar had voor de spinazie erbij ging, wat weg geschept. Wij eten graag wat pittig, dus geen suiker toegevoegd. Wel meer cajun. Had geen blikje tomaat, dus verse tomaatblokjes toegevoegd. Een aanrader.

Laat een bericht achter

Dirk

Je moet toch de focking pasta eerst koken Brenda. Dan heb je toch 2 pannen nodig

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nee Dirk, de pasta koken we in dit geval mee in saus. Dus we gebruiken 1 pan voor het hele reept.

Sjaak
3/5 sterren

We vonden het wat vlak en Papperig. Met pecorino Romano krijgt het meer een Italiaanse twist

Laat een bericht achter

Esther
4/5 sterren

Lekker hoor!! Hier zijn we er dol op. Past je pasta er niet meer in? Neem een grotere pan. Is je pasta te knapperig? Proef, check en kook nog iets langer tot goede consistentie ;)

Laat een bericht achter

Thao

Zo is dat! smaken verschillen en de 1 houdt van al dente en de ander van een zachte pasta, maar de basis is prima.

Anja

Deze gaan we zeker makebinnenkort!! Ook n handig recept voor vakantie/camping

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja, zeker weten ideaal. Fijne eenpansgerecht.

Janine Dorrestein

Ik vond hem heerlijk. Geen extra zout toegevoegd, prima op smaak! Vooor de kids misschien alleen de spinazie vooraf wat kleiner maken.

Laat een bericht achter

Theo

Prima gerecht, het was smullen (ook de kids vonden het erg lekker). De suiker hebben we achterwege gelaten, wel wat extra cajun en spinazie erbij.

Brenda Hoff

Wat super dat de kids het ook lekker vonden

Angelle

Het was heerlijk! Bedankt voor dit recept! Onze kids hebben er ook van gesmuld!

Laat een bericht achter

Viky

Wauw! Lekker! Kook jij de pasta eerst nog apart?

Laat een bericht achter

Samantha
5/5 sterren

Gisteravond gemaakt nadat ik het van de week voorbij zag komen. Wij eten hier redelijk pittig dus had de suiker al weg gelaten ;-) Ze hebben genoten en pan was leeg top recept

Patricia

En? Eerst koken toch?

Henk van de Kolk
4/5 sterren

Cajun pasta met kip en spinazie. Lekker en eenvoudig recept. Had alleen geen spinazie en heb dit vervangen door courgette. Wel direct in de pan mee laten stoven. Ga ik vaker maken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
15 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op