Caprese met perzik
Het is vakantie, en omdat ik nu even niets ‘moet’ probeer ik ook een beetje gemakkelijk te eten. Ik wil namelijk niet té lang in de keuken staan met mooi weer. Maar naast gemak ga ik tussendoor ook voor gezond eten, om in balans te blijven. Dit is wel nodig ter compensatie naast al hetCaprese met perzik
Bewaren
Het is vakantie, en omdat ik nu even niets ‘moet’ probeer ik ook een beetje gemakkelijk te eten. Ik wil namelijk niet té lang in de keuken staan met mooi weer. Maar naast gemak ga ik tussendoor ook voor gezond eten, om in balans te blijven. Dit is wel nodig ter compensatie naast al het lekkers dat bij een vakantie, én bij mooi weer komt kijken. Denk aan barbecueën en etentjes met familie en vrienden, luxe (goed belegde) broodjes bij de lunch, hapjes bij het varen, lekkere koekjes bij de koffie en de handjes chips bij de borrel. Daarom eet ik tussendoor regelmatig een salade, zo krijg ik toch voldoende groente binnen. Én ook ideaal met warm weer omdat het lekker fris is.
Wat alleen niet zo in balans is, is het aantal keer dat ik deze salade de afgelopen week at. Ik at het eerst als avondmaaltijd (met extra sla en croutons) daarna nam ik het voor de lunch mee naar het plaatselijke recreatiestrandje, en at ik het nog een keer thuis op een minder mooie dag bij de lunch. En tot slot serveerde ik het ook nog bij een barbecue met vrienden.
Ik vind het niet helemaal ideaal om vier keer in de week het zelfde te eten, maar dit verklaard wel wat ik van deze snelle caprese met perzik vind. Super lekker, en ik vind dat je dit zeker ook moet proberen. Want het is lekker, fris en snel klaar. Kortom een ideaal zomer-gerecht.
Heb je ook van die perioden dat je iets zo lekker vindt dat je het heel vaak achter elkaar eet? (en dat je het daarna waarschijnlijk even te veel hebt gegeten om nog lekker te kunnen vinden omdat het je neus uit komt? ;)).
Caprese met perzik
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 perziken
- een handje Cherry tomaatjes
- halve bol buffel mozzarella
- 6 muntblaadjes
- 8 basilicumblaadjes
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- zout
- peper
- eventueel gemengde sla
Bereiding:
Halveer de perziken en verwijder de pitten. Perzik kun je eten met de schil, maar als je dat liever niet doet dan kun je het schillen. Snijd de perziken in partjes.
Halveer de tomaatjes en scheur de blaadjes munt en basilicum in stukjes.
Meng in een schaaltje de witte wijnazijn met olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de partjes perzik met tomaatjes, munt en basilicum. Scheur de mozzarella in stukken en voeg dit ook bij de salade. Schenk de dressing over de salade en meng dit even goed door.
Voeg eventueel gemengde sla vlak voor het serveren bij de salade.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
6 reacties
linda voskuil
wij gaan dit recept volgende week proberen ben heel benieuwd
Brenda Kookt
Wat leuk Linda, hoop dat jullie er ook zo van zullen genieten.
Marloes
Mozzarella, een van de dingen waar je me de laatste tijd voor wakker kan maken. Ik geloof dat ik een beetje een foodcrush heb :p. Je zou de perziken nog even kunnen grillen, komt het zoet in de perzik nog beter naae voren.
Nicole
Het ziet er heerlijk ut!
Barbara | Crisp & Crumble
Ziet er lekker uit, ik kan me voorstellen dat je het meteen vaak hebt gegeten :)
Brenda Kookt
Ja, gegrilde perziken zijn ook heerlijk. Worden ze nog zoeter van. Bedankt voor de tip :)