Carpaccio met pestodressing
Op mijn blog staan inmiddels meerdere carpaccio-recepten. Maar een recept voor de klassieke carpaccio ontbrak. Tot nu. Vandaag deel ik je mijn favoriete carpaccio met pestodressing zoals ik hem thuis het liefst klaarmaak. In menig restaurant staat de good old carpaccio op de kaart. Bij velen is carpaccio dan ook...Carpaccio met pestodressing
Bewaren
Op mijn blog staan inmiddels meerdere carpaccio-recepten. Maar een recept voor de klassieke carpaccio ontbrak. Tot nu. Vandaag deel ik je mijn favoriete carpaccio met pestodressing zoals ik hem thuis het liefst klaarmaak.
In menig restaurant staat de good old carpaccio op de kaart. Bij velen is carpaccio dan ook erg in trek, menig vriendin van mij besteld dit standaard in een restaurant. Het is lekker en bijna altijd goed.
Zelf houd ik van een carpaccio met body. Naast het vlees en een blaadje rucola mag er wel wat meer op zitten. Ik heb eens een carpaccio in een restaurant besteld waarbij ik letterlijk alleen de plakjes vlees kreeg geserveerd met 3 kappertjes en 2 blaadjes rucola erop. Schandalig, het was echt niet lekker. Er zat zelfs geen dressing op.
Carpaccio met pestodressing
Mijn carpaccio bestaat uit goed vlees (liefst van de slager) met goede ingrediënten. Snippers oude kaas, semi-zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Al mogen kappertjes wat mij betreft ook niet ontbreken. En mijn geheime ingrediënt? Dat is de zelfgemaakte pestodressing, dat maakt mijn carpaccio helemaal af.
Ingrediënten
Voor de pestodressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze carpaccio met pestodressing
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes die je nodig hebt voor de carpaccio en de pestodressing in een droge koekenpan.Stap 2
Maak de pestodressing door alle ingrediënten die je hiervoor nodig heb in een keukenmachine, staafmixer of blender fijn te malen.Stap 3
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en breek de oude kaas in snippers.Stap 4
Verdeel de ossenhaas over de borden (tip laat je slager het per portie verpakken). Verdeel in het midden een hoopje rucola en verdeel hierom heen de pestodressing. Verdeel over de rucola en de carpaccio de kappertjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes. Besprenkel tot slot met de snippers oude kaas.Ingrediënten
Voor de pestodressing:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze carpaccio met pestodressing
Stap 1
Rooster de pijnboompitjes die je nodig hebt voor de carpaccio en de pestodressing in een droge koekenpan.Stap 2
Maak de pestodressing door alle ingrediënten die je hiervoor nodig heb in een keukenmachine, staafmixer of blender fijn te malen.Stap 3
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en breek de oude kaas in snippers.Stap 4
Verdeel de ossenhaas over de borden (tip laat je slager het per portie verpakken). Verdeel in het midden een hoopje rucola en verdeel hierom heen de pestodressing. Verdeel over de rucola en de carpaccio de kappertjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes. Besprenkel tot slot met de snippers oude kaas.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Eveline Verhage
waarom kappertjes?
Conja
Dit ziet er echt véél te lekker uit. Het water loopt me in de mond! Maar ik ben zwanger, dus het gaat niet. Misschien daarom ook extra veel zin er in! Ook ik vind carpaccio met zoveel ingrediënten heerlijk, dus super dat je dit (basis) recept deelt. Ik ga deze echt maken later dit jaar...