Ga naar de inhoud

Carpaccio van kipfilet met mango

Vandaag heb ik een heerlijk voorgerechtje voor jullie, eentje om van te genieten! Deze carpaccio van kipfilet is lekker fris, kleurrijk en verrassend van smaak. Een perfecte start van je kerstdiner of onderdeel van de feestelijke lunch. Kipfilet en mango zijn een topcombi, de Boursin geeft het gerecht net dat...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Carpaccio van kipfilet met mango

Carpaccio van kipfilet txtVandaag heb ik een heerlijk voorgerechtje voor jullie, eentje om van te genieten! Deze carpaccio van kipfilet is lekker fris, kleurrijk en verrassend van smaak. Een perfecte start van je kerstdiner of onderdeel van de feestelijke lunch.

Kipfilet en mango zijn een topcombi, de Boursin geeft het gerecht net dat beetje extra. Een onverwachte twist.  Wel adviseer ik je om de variant Boursin Sjalot & Bieslook te gebruiken. Dit is de variant zonder knoflook. Boursin is vrij zacht qua structuur, zorg er voor dat het goed koud is voor je het gebruikt. Hierdoor kun je het mooi verbrokkelen over de carpaccio.

Carpaccio van kipfilet 02

Carpaccio van kipfilet met mango

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

 

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carpaccio van kipfilet met mango

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd de mango in blokjes. Maal een halve mango fijn met de staaf mixer, meng dit met de sinaasappelsap. Snijd de andere helft van de mango in fijne blokjes. Snijd de zongedroogde tomaat ook fijn.
2
Stap 2
Verdeel over ieder bordje drie plakjes kipfilet plus een hoopje sla.  Sprenkel de gepureerde mango over de kipfilet en verdeel blokjes mango ook over de borden.
3
Stap 3
Zorg er voor dat de Boursin goed koud is zodat je dit ook mooi kunt verbrokkelen over het bord. Verdeel de zongedroogde tomaat over de borden en garneer met tuinkers.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

17 reacties

Adri den Hartog

Waar en wanneer wordt de peper e.n zout op gedaan?

Laat een bericht achter

Lenny

Dit recept gemaakt voor kerst, zowel de volwassenen als de kinderen hebben gesmuld. Makkelijk te maken en enorm lekker, super recept!

Laat een bericht achter

Laura

Hoi Brenda, Dit recept wil ik graag een keertje maken, echter is het ook mogelijk om Hüttenkäse te gebruiken i.p.v. boursin?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Laura dat kan, alleen heeft huttenkase wil minder smaak. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld zelf de huttenkase op smaak brengen met kruiden.

Tanja

Vanavond dit als voorgerechtje gemaakt met Pasen voor mijn familie, ze smulden ervan. Super simpel en erg lekker. Ik had nog wat gepureerde mango over en die smaakte heerlijk over de salade die ik had gemaakt.

Laat een bericht achter

Tanja

Dit lijkt me super lekker en eenvoudig om te maken. Ook ziet het er heel mooi uit!

Laat een bericht achter

irene

hoi, waar kan ik kiprollade vinden? of kan dit gewoon met kipfilet van de vleeswaren afdeling?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Kiprollade koop ik bij de slager (broodbeleg), maar het kan ook met kipfilet plakjes voor op brood van de supermarkt.

vera

Vanavond gemaakt! Uitgeprobeerd voor de kerst...we vonden het heerlijk!!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat is goed om te horen, bedankt voor je reactie :)

Daphna

Dit recept klinkt echt lekker en het ziet er mooi uit. Ik zit met één arm in het gips, maar ik kan deze wel mooi maken met 1 hand voor mijn familie met de kerst. Toppie!

Laat een bericht achter

Wendy Klokgieters

Me kinderen en ik zijn dol op boursin, dus wat is er lekkerder, dan iets heerlijks maken voor blijde gezichtjes die heerlijk smullen :-)

Laat een bericht achter

Maria francisca

Lekker gast ik wel maken

Laat een bericht achter

kelly

Leuk!En mooie kleuren! Ik maak dit regelmatig, maar dan voeg ik ook chilipoeder toe. Zo lekker, de combinatie mango met chilipoeder!!!

Laat een bericht achter

Marleen

Oh deze ga ik maken voor de brunch...... Ook kids vinden dit bast lekker. Thanks Brenda

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk! Het is echt een toppertje hoor! En ik denk dat iedereen dit zeker wel lust :)

laura

Bedankt Brenda voor uw reactir en extra advies.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op