Ga naar de inhoud

Chocolade Kruidnoten Koekjes

Het is nog steeds Sinterklaasweek, dus het is tijd voor een nieuw sint-baksel! Deze keer zijn het koekjes, chocolade kruidnoten koekjes. Gistermiddag dook ik de keuken in samen met mijn dochtertje Fem. Voor het eerst gingen we samen aan de bak. Als ik aan het koken ben staat ze vaak...
20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

koeken
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kaneel, kruidnagel en een beetje zout in een kom. Roer de chocolade er door. Voeg de boter en melk toe en kneed dit tot een compact deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
2
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3
Stap 3
Rol ballen (iets kleiner van een pingpong balletje van het deeg. Leg de balletjes op de bakplaat, en druk ze met je duim iets plat.
4
Stap 4
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
5
Stap 5
Laat de chocolade kruidnoten koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een afgesloten trommel.

Chocolade Kruidnoten Koekjes

Het is nog steeds Sinterklaasweek, dus het is tijd voor een nieuw sint-baksel! Deze keer zijn het koekjes, chocolade kruidnoten koekjes.

Gistermiddag dook ik de keuken in samen met mijn dochtertje Fem. Voor het eerst gingen we samen aan de bak. Als ik aan het koken ben staat ze vaak naast me, dan roert ze met een houten lepel in een leeg kommetje. Deze keer mocht ze écht helpen, we gingen kruidnoten bakken.

Opvallend veel van het deeg belandde in haar mondje, ze had al door dat het lekker was. En het wachten op de oven (15 minuten) duurde ook wel erg lang, ze wilde graag de rest van haar kruidnoten opeten.

Chocolade kruidnoten koekjes

Ik besloot zelf geen kruidnoten te bakken, maar er chocolate chip cookies van de maken. Kruidnoten met chocolade zijn lekker, waarom geen chocoladekoekjes met de kruiden van de kruidnoten maken?

Het resultaat zijn deze bruine krokante kruidnootkoekjes met chocolade. Dat is weer eens wat anders, en minstens net zo lekker als de gewone kruidnoot, of het gewone chocolate chip cookie.

Ben je opzoek naar andere sinterklaasrecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina

Chocolade kruidnoten koekje

chocolade kruidnoten koekje

Bekijk ook andere recepten
Brownie recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op