Chocolate chip cookies met karamel
Bewaren
Dit weekend kunnen jullie allemaal aan de bak, om deze chocolate chip cookies met karamel te bakken. Want deze koekjes, die wil je!
De koekjes zijn knapperig van buiten maar zacht van binnen. De lekkerste koekjes die wij ooit zelf gebakken hebben. Met chocolade en karamel fudge. Al kun je de karamel ook weglaten als je dat liever niet in je koekje hebt.
Chocolate chip cookies met karamel
Het bakken van koekjes als deze is heel simpel. Je hebt naast een oven geen ingewikkelde apparatuur nodig. En eigenlijk zijn de koekjes klaar voor je het weet. Het enige nadeel is dat je het deeg even moet koelen in de koelkast en later ook nog even in de vriezer. Sla deze stappen niet over, want dit komt de koeken zeker ten goede.
Chocolate chips of chocolade druppels kun je tegenwoordig ook bij de supermarkt kopen. Voor de karamel heb ik blokjes fudge in stukjes gesneden en toegevoegd aan het deeg. Als je hier niet van houdt kun je dit ook weglaten.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met karamel
Stap 1
Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
Stap 2
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.
Stap 3
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg.
Stap 4
Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de koelkast.
Stap 5
Rol hierna balletjes van het deeg en maak dit plat in je hand. Vul met een 2 of 3 stukjes karamel fudge en maak er weer een balletje van. Zet de balletjes 5 tot 10 minuten in de vriezer.
Stap 6
Verdeel de balletjes hierna over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.
Stap 7
Laat de koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken hard(er).
Stap 8
Het is geen probleem om de fudge weg te laten in dit recept.
Ook kun je iets meer fudge gebruiken en deze samen met de chocolate chips door het deeg mengen.
Het is geen probleem om de fudge weg te laten in dit recept.
Ook kun je iets meer fudge gebruiken en deze samen met de chocolate chips door het deeg mengen.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met karamel
Stap 1
Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.
Stap 2
Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.
Stap 3
Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg.
Stap 4
Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de koelkast.
Stap 5
Rol hierna balletjes van het deeg en maak dit plat in je hand. Vul met een 2 of 3 stukjes karamel fudge en maak er weer een balletje van. Zet de balletjes 5 tot 10 minuten in de vriezer.
Stap 6
Verdeel de balletjes hierna over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.
Stap 7
Laat de koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken hard(er).
Stap 8
Het is geen probleem om de fudge weg te laten in dit recept.
Ook kun je iets meer fudge gebruiken en deze samen met de chocolate chips door het deeg mengen.
Het is geen probleem om de fudge weg te laten in dit recept.
Ook kun je iets meer fudge gebruiken en deze samen met de chocolate chips door het deeg mengen.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Rosanne
Hoi Brenda! Lijken me lekkere koekjes!! Als ik geen karamel wil gebruiken, moet ik de balletjes deeg dan alsnog in de vriezer doen? Graag hoor ik van je! Groet, Rosanne Prins
Brenda Hoff
Hoi Rosanne ja dat kunnen ze ook in de vriezer. Kort in de koelkast kan eventueel ook.