Ga naar de inhoud

Citroen cheesecake in een glaasje

Snelle lekkere toetjes. Daarvan kunnen we niet genoeg receptjes achter de hand hebben toch? Bij deze heb ik weer zo’n snel lekkertje voor je! Handig voor als je snel hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd hebt. Maar ook ideaal als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Het moest
Delen op

Citroen cheesecake in een glaasje

citroen cheesecake in een glaasje txt

Snelle lekkere toetjes. Daarvan kunnen we niet genoeg receptjes achter de hand hebben toch? Bij deze heb ik weer zo’n snel lekkertje voor je!

Handig voor als je snel hebt in iets lekkers, maar niet zoveel tijd hebt. Maar ook ideaal als je eters krijgt. Je kunt dit toetje namelijk heel goed voorbereiden. Het moest zelfs. Hij is namelijk het lekkerste als je hem een uurtje (of meer) laat opstijven in de koelkast. Geen last-minute bereidingen. Na het hoofdgerecht pak je hem zo uit de koelkast, ready to eat!

Het is een cheesecake, maar dan een hele makkelijke. Ik had trek in iets fris, het liefst iets dat een cheesecakeachtig was. En daarbij had ik dus eigenlijk niet zoveel tijd om in de keuken te staan. Uit de vriezer haalde ik een restje lemon curd, dat was in ieder geval fris 😉 Roomkaas voor de cheesecake, koekjes voor de crunch en slagroom voor er bij. Voor het ik het wist was een heerlijk toetje geboren. Een citroen cheesecake in een glaasje.

citroen cheesecake in een glaasje

 Citroen cheesecake in een glaasje

Bereidingstijd 20 minuten en 1 uur om op te stijven

Ingrediënten voor 6 personen

  • 150 gram roomkaas
  • 120 gram opgeklopte slagroom
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 6 biscuitjes
  • 6 eetlepels lemon curd (maak bijvoorbeeld dit recept)
  • eventueel extra slagroom ter garnering

Extra benodigd: 6 glaasjes

Bereiding:

Verkruimel of vermaal de biscuitjes en verdeel dit over de glaasjes. Druk het met een lepeltje een beetje aan.
Mix de roomkaas met slagroom, vanillesuiker en de citroenrasp door elkaar zodat er een mooie crème ontstaat.
Verdeel de cheesecake crème over de glaasjes en verdeel hierover een laagje lemon curd. Laat de cheesecakes minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Klop een beetje extra slagroom op voor de garnering en bestrooi tot slot met biscuitkruimels.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op