Citroen-MonChoutaart
Bewaren
Voor de paasdagen wilde ik een lekkere taart delen, een paastaart. En waar denk je (of in ieder geval ik) dan als eerste aan? Aan de kleur geel. Taart en citroen zijn een goede combinatie. En tot mijn verbazing zag ik dat ik nog nooit MonChoutaart had gemaakt met lemon curd. Ik ging meteen aan de slag met dit pareltje, een Citroen-MonChoutaart.
Citroen-MonChoutaart
Voor deze taart moet je wat geduld hebben, je kunt de taart het beste een dagje van te voren maken. Zo is hij goed opgesteven en lekker koud als je hem aansnijdt.
Een frisse taart zoals deze Citroen-MonChoutaart is misschien nog wel lekkerder dan een chocoladetaart. Zoet en zuur komen samen, wat zorgt voor een hele mooie balans.
Lemon curd is inmiddels ook in een pot in de supermarkt verkrijgbaar, prima spul. Maar er gaat niets boven de zelfgemaakte versie. Klik voor het lemon curd recept. Super simpel om te maken in de magnetron of een pannetje op het vuur. En zo lekker! Als ik er al aan denk, loopt het water me in de mond.
Wil je liever een andere MonChoutaart maken? In dit artikel heb ik de 10 lekkerste taarten voor je op een rijtje gezet
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroen-monchoutaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de bastognekoeken. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 2 eetlepels (let op, koude) lemon curd door het MonChoumengsel.
Stap 4
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Stap 5
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
Stap 6
Maak de Citroen-MonChoutaart af door de overige lemon curd over de bovenkant van de taart te strijken. (tip: zorg er voor dat de lemon curd volledig is afgekoeld en in de koelkast een beetje is opgesteven)
Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroen-monchoutaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de bastognekoeken. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 2 eetlepels (let op, koude) lemon curd door het MonChoumengsel.
Stap 4
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Stap 5
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
Stap 6
Maak de Citroen-MonChoutaart af door de overige lemon curd over de bovenkant van de taart te strijken. (tip: zorg er voor dat de lemon curd volledig is afgekoeld en in de koelkast een beetje is opgesteven)
Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Sandra
Gisteren gemaakt, erg lekker en leuk voor Pasen! Ook de lemon curd was goed gelukt, had bij mij wel wat langer nodig dan 5 minuten via de magnetron. Bedankt voor dit heerlijke recept :)
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Sandra
Rita Van Den Berg Lavies
Lijkt me een heerlijk taartje,ga het uitproberen voor pasen
Brenda Hoff
Yum!
Marloes
Is de lemon curd voor de bovenkant niet veel te hard als deze koud is? Dan kan hem niet goed smeren??
Nanda
Super lekker! Ik had ook beetje lemoncurd door mon chou mengsel gedaan op het eind ...jammie!
bakliefde
Kun je dit ook doen met kant en klare lemon curd?
Kim Jansen-Topma
Mmmmmm dit is een superlekker taartje. Gisteren meegenomen op visite, viel goed in de smaak. Ga ik zeker vaker maken. Ook de lemoncurd als jam Vandaag heb twee kleine springvormen gekocht zodat ik ook tegelijkertijd de traditionele versie kan maken voor degene die toch liever de traditionele versie eet en ik niet daarna de buurt af moet gaan om het overgeblevene te verdelen (met de grotere springvormen)
Marian
Deze taart viel zeer goed in de smaak bij iedereen. Heerlijk frisse taart
Manon Elst
Kan ik ook 2 citroenen en een sinaasappel doen voor de lemoncurd?
Brenda Kookt
Hoi Manon, dit kan zeker. Dit heeft uiteraard invloed op de smaak. Je kunt bijvoorbeeld ook een volledige sinaasappelcurd maken.
Anne
Wat een mooi taartje. Dank je wel!
Annelies Lankhuizen - Penning
Die Lemon Curd zit er heerlijk uit! En die kleur is past inderdaad prima bij de Paasdagen.