Ga naar de inhoud

Courgette-roomsoep met gnocchitopping

Een heerlijk en makkelijke courgette-roomsoep met gnoccitopping. Een romig courgettesoep met topping van krokant gebakken gnocchi met kaas. Yum!

25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Courgette-roomsoep met gnocchitopping

September is toch wel dé maand waarop de courgettes in het seizoen zijn. Daarom delen we heel graag een lekkere courgettesoep met je. Eentje die net even anders is dan anders. Courgette-roomsoep met gnocchitopping. Zo lekker!

Courgette-roomsoep met gnocchitopping

Voor wie dat nog niet weet: ik ben gek op gnocchi. En het maakt me niet uit hoe die gnocchi bereid is: gekookt, gebakken, gestoomd – ik vind deze deegballetjes altijd lekker. Helaas eten we het hier te weinig, mijn vriend is geen fan van gnocchi. Gelukkig lukt het me om toch af en toe gnocchi op tafel te zetten en ik probeer er iedere keer iets nieuws mee te maken zodat hij dit Italiaanse ingrediënt wellicht toch lekker vindt.

Deze courgette-roomsoep met gnocchitopping was een schot in de roos. Op deze manier mag ik gnocchi vaker op tafel zetten. En het recept deel ik heel graag met jullie, zodat jullie ook op deze manier nog meer van gnocchi kunnen genieten.

Courgette-roomsoep met gnocchitopping

Courgette-roomsoep met gnocchitopping

De courgette-roomsoep bereid ik met dille en kookroom. Zo bereiden we een smaakvolle soep met een twist, die ook nog eens lekker romig is.

Ik houd van iets extra’s bij of in de soep, het liefst iets krokants. Voor deze courgette-roomsoep besloot ik de gnocchi als topping te gebruiken. Ja, je leest het goed! Door gnocchi namelijk met kaas te bestrooien en te bakken in de oven wordt de gnocchi heerlijk knapperig en kazig en is het de ideale topping bij bijvoorbeeld een soep.

En geloof het of niet, maar van mijn vriend mag ik dit gerecht vaker op tafel zetten. Je snapt, ik deed een rondedansje toen ik dat hoorde! En ik zeg tegen jou: ga deze maand, nu de courgettes in het seizoen zijn, ook met deze heerlijke courgette-roomsoep met gnocchitopping aan de slag!

Tip: houd je niet van gnocchi? Probeer het toch want op deze manier als topping in de soep is het heel erg lekker. Maar wil je toch liever echt heel graag de gnocchi vervangen? Gebruik dan gekookte blokjes aardappel die je in de oven met kaas gratineert, of homemade croutons met kaas.

Courgette-roomsoep met gnocchitopping

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgette-roomsoep met gnocchitopping

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel ze over de bakplaat en verdeel hierover de geraspte kaas. Bak de gnocchi ongeveer 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en / of goudbruin is.
3
Stap 3
Snijd of pers de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwarm olie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Snijd in de tussentijd de dille grof en de courgette in stukken.
4
Stap 4
Voeg de dille samen met de courgette toe en bak kort door. Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 – 15 minuten pruttelen tot de courgette zacht is.
5
Stap 5
Zet het vuur uit en blend met een staafmixer tot een soep. Voeg de kookroom toe en breng de soep vervolgens op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Serveer de soep met de gebakken gnocchi als topping en garneer de soep met wat verse dille.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op