Ga naar de inhoud

Courgetterolletjes met geitenkaas

Als je een feestje geeft wil je wel eens iets anders op tafel zetten dan een blokje kaas of plakje worst. Schotel je gasten eens deze lekkere courgetterolletjes voor! Courgetterolletjes met geitenkaas Ik ben gek op gegrilde courgette, en het fijne is dat je er ook veel mee kunt doen. Zo...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Courgetterolletjes met geitenkaas

courgetterolletjes met basilicum en geitenkaasAls je een feestje geeft wil je wel eens iets anders op tafel zetten dan een blokje kaas of plakje worst. Schotel je gasten eens deze lekkere courgetterolletjes voor!

Courgetterolletjes met geitenkaas

Ik ben gek op gegrilde courgette, en het fijne is dat je er ook veel mee kunt doen. Zo kun je het zowel warm als koud eten en is het ook geschikt om te verwerken in een hapje. Deze keer ging ik voor een combinatie van geitenkaas met zongedroogde tomaat, basilicum en citroen. Vooral de citroen geeft het hapje een extra (verrassende) dimensie. Houdt je niet van geitenkaas? Vervang dit dan door een andere zachte witte kaas zoals mozzarella of een reepje feta.

Deze courgetterolletjes kun je serveren als hapje, maar bijvoorbeeld ook als onderdeel van een high tea of tapas-diner.

Pincho courgetterolletjes met geitenkaas

Ingrediƫnten

Extra benodigd: leuke prikkertjes, grillpan

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgetterolletjes met geitenkaas

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Rasp de schil van de citroen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
2
Stap 2
Verwarm een grillpan op het vuur.
3
Stap 3
Bestrijk de linten courgette met olijfolie, bestrooi met zout en peper en grill deze aan beide kanten in de pan aan.
4
Stap 4
Beleg de uiteinden van de gegrilde linten courgette met geitenkaas. Bestrooi dit met de helft van de basilicum en een klein beetje citroenrasp. Rol de geitenkaas in de courgette. Leg op het rolletje blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat en prik dit met een prikkertje vast.

Het hapje kan zowel lauw-warm als koud gegeten worden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Fetaspread met geroosterde courgette
Viral komkommersalade met zalm

3 reacties

Esther

Ik vind ze hĆØeeerlijk en maak ze regelmatig

Laat een bericht achter

Marije

Gemaakt voor een vrijgezellen feestje van een vriendin bij de High tea. Was erg lekker en geslaagd !

Laat een bericht achter

Tanja

Heerlijk hapje lijkt me dit!! Maar omdat ik niet zo handig ben als jij krijg ik wel een lange bereidingstijd helaas.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op