Ga naar de inhoud

Detox smoothies

Bij een detox is het belangrijk om veel groenten en fruit binnen te krijgen. Zo eet ik nu dagelijks naast de avondmaaltijd ook groenten bij de lunch. Om tussendoor ook groente binnen te krijgen neem ik iedere dag een smoothie waarin ik naast fruit ook groente verwerk, een zogenoemde groene smoothie. In een groene smoothie
Delen op

Detox smoothies

Detox_Smoothies_txt

Bij een detox is het belangrijk om veel groenten en fruit binnen te krijgen. Zo eet ik nu dagelijks naast de avondmaaltijd ook groenten bij de lunch. Om tussendoor ook groente binnen te krijgen neem ik iedere dag een smoothie waarin ik naast fruit ook groente verwerk, een zogenoemde groene smoothie.

In een groene smoothie zitten altijd groene bladgroente verwerkt, al deel ik bij deze ook een recept voor een rode smoothie, een smoothie met rode biet. De spinaziesmoothie dronk ik ook al voordat ik aan de detox begon, hier ben ik inmiddels aan gewend geraakt. Een vriendin gaf me tips om ook met boerenkool en bieten een smoothie te maken. De afgelopen week heb ik het geprobeerd, iedere ochtend dronk ik een ‘groene´smoothie als tussendoortje. Het was even wennen (ik was zoete fruitsmoothies gewend) maar inmiddels ben ik er aan gewend en kan ik zeggen dat ik het wel lekker vind.

Wat vind jij van groene smoothies, maak je ze weleens? Moest je er ook eerst aan wennen?

Een groene smoothie zou je ook kunnen vervangen door een juice. Bij een juice gebruik je alleen het sap van de groenten, hiervoor heb je een juicer nodig. Omdat ik deze niet heb houd ik het lekker bij de smoothies.

Detox_Smoothies_02

Smoothie met spinazie

Ingrediënten voor 3 a 4 glazen

 • 250 gram spinazie
 • 3 peren
 • 1 banaan
 • 1 glas water (voeg meer water toe als de smoothie niet vloeibaar genoeg is)

Smoothie met rode biet

Ingrediënten voor 3 a 4 glazen

 • 500 gram gekookte bieten
 • 2 appels
 • sap van een halve citroen
 • 2 glazen water (voeg meer water toe als de smoothie niet vloeibaar genoeg is)

Smoothie met boerenkool

Ingrediënten voor 2 a 3 glazen

 • vul de helft van de blender met boerenkool (verwijder de harde stelen)
 • 3 kiwi’s
 • 1 banaan
 • 1,5 glas water (voeg meer water toe als de smoothie niet vloeibaar genoeg is)

Tips voor het maken van een smoothie:

 • Zorg ervoor dat het fruit rijp is, zo geeft het fruit de meeste smaak aan de smoothie.
 • Appels, peren en kiwi’s hoef je niet te schillen voor je ze de blender in stopt. Ik verwijder wel het klokhuis van de appels en peren en de uiteinden van de kiwi.
 • Snijd grote stukken fruit of groenten in stukken, hierdoor is het voor de blender gemakkelijker om het te pureren.
 • Niet iedere blender kan het aan als je alles tegelijkertijd in de blender stopt. Daarom maal ik voor de zekerheid eerst de groenten met het vocht en voeg ik daarna het fruit toe.
 • Smoothies zijn koud het lekkerste, zet hem na het maken dus even in de koelkast.
 • Een smoothie kun je 1 dag of nacht bewaren in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen waardoor het langer houdbaar is. Zo hoef je alleen een smoothie te laten ontdooien voor je het opdrinkt. Sommige soorten fruit verkleuren wel, bijvoorbeeld banaan of avocado. Roer of schud de smoothie nog even goed door voor je het drinkt.

 

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

13 reacties

Supersnel Gezond

Nog een leuke tip; drink een smoothie rustig op, anders verzadigd de smoothie zo'n 10% minder vergeleken bij het kauwen op de groente en het fruit. Je kunt een smoothie ook met een lepel eten, dan "drink" je de smoothie automatisch rustig op en verzadigt de smoothie optimaal.

Laat een bericht achter

Marcherie

Hoi Brenda, Zijn de smoothie recepten om te detoxen? Moet je echt zoveel van het fruit of groente gebruiken als het voor een persoon is of geldt jouw hoeveelheid voor een aantal smoothies? Beantwoorden

Laat een bericht achter

Desiree

Brenda wat een leuke site heb je. Ga vandaag de turkse pizza maken. En het mooie van je recepten is dat ze best eenvoudig zijn. Het ziet er allemaal super lekker uit.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om van je te horen Desiree :) Ik hoop dat de Turkse Pizza ook in de smaak is gevallen.

Milou

Ik ga deze ook zeker proberen. Begin morgen aan een sapkuur! Milou LoveArganolie

Laat een bericht achter

52 Gezonde Smoothies met Fruit

Groene en fruit smoothies zijn heerlijk! ik ben op zoek naar nieuwe recepten en jouw detox recepten ziet er geweldig en smaakvol uit. Ik ga ze dit weekend zeker uitproberen! Groetjes :)

Laat een bericht achter

Marja

Ik heb nog nooit groente smoothies gedronken, maar eigenlijk klinkt het best wel lekker. Vooral de spinazie-mango en de rode biet lijken me toppers! Doe je dit om te detoxen of gewoon als tussendoortje? Ik moest wel een beetje oppassen wat ik er in drie en wanneer ik hert drink. Ik heb nl. Diabetes. Kun je ze dan ook gewoon ipv een portie fruit bijvoorbeeld nemen? Hoe doe jij dat Brenda? Gewoon ontbijten en dan om ongeveer 11.00 uur eren glas groente en fruit? Ik hoop dat je eren antwoord voor me hebt. Ben erg benieuwd. :-)

Laat een bericht achter

Ilse

Groene smoothies zijn heerlijk! Als je net start met groene smoothies is de combinatie mango spinazie erg veilig. Blend eerst de mango, daarna steeds een handje spinazie bij tot je de smaakt goed vindt. Een beetje versgeperst sinaasappelsap erdoor is ook heerlijk! Ik ga je recept met rode biet proberen :)

Laat een bericht achter

roos puur

leuk!! ik ben bezig met het laatste weekend detoxen. Heb heerlijk gegeten deze maand en voel me ontzettend goed. Succes

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Roos, ik hoop dat dit bij mij ook het geval gaat zijn :)

Esther

Wat een leuke recepten! Ik maak nu altijd een smoothie met spinazie, banaan, appel, basilicum. Ga de rode biet variant ook zeker proberen.

Laat een bericht achter

Merle

Ik ben ook smoothie fan! Ga jouw receptjes ook zeker proberen Bren!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Leuk Mer! Inmiddels ben ik er helemaal aan gewend

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op