Ga naar de inhoud

Ei met rookvlees – omeletrolletje

Ei gewikkeld in rookvlees is een hapje dat op menig feestje geserveerd wordt. Ik geef er een twist aan en maak er een ei met rookvlees – omeletrolletje van. Hapjes bij feestjes, ik ben er gek op! Kan er ook echt niet vanaf blijven als er een schaal met hapjes...
Delen op

Ei met rookvlees – omeletrolletje

Ei met rookvlees - omeletrolletjeEi gewikkeld in rookvlees is een hapje dat op menig feestje geserveerd wordt. Ik geef er een twist aan en maak er een ei met rookvlees – omeletrolletje van.

Hapjes bij feestjes, ik ben er gek op! Kan er ook echt niet vanaf blijven als er een schaal met hapjes voorbij komt.. Het is te lekker. Daarom vind ik het leuk om mijn gasten te verrassen met hapjes die ze niet gewend zijn. Op menig feestje liggen regelmatig dezelfde hapjes op de schaal. Blokje kaas en worst doen het natuurlijk altijd goed, en ook het welbekende rookvleesrolletje met ei valt vaak in de smaak. Maar het is juist leuk om eens wat anders te proeven toch?

Op ons vorige feestje maakte ik daarom omeletrolletjes met rookvlees. Een succes, want ook deze hapjes vlogen weer van de schaal. Daarom deel ik hem graag met jullie.

Ei met rookvlees - omeletrolletje

Ei met rookvlees – omeletrolletje

BewarenBewaren

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ei met rookvlees – omeletrolletje

Stap 1
Snijd de bieslook fijn.
2
Stap 2
Roer 2 eieren in een kommetje los en doe hier 1/3 van de melk bij, 1/3 van de bieslook en een snuf zout en peper. Bak hiervan in een koekenpan (diameter 24 cm) met een beetje olie een omelet.
3
Stap 3
Leg de omelet op een bord en laat het afkoelen. Herhaal ondertussen bovenstaande stap met de overige eieren

Tip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.

1
Stap 1
Besmeer de afgekoelde omeletten met de roomkaas. Beleg de omeletten met 4 plakjes rookvlees. Bestrooi dit met rucola en rol de omeletten strak op.

Tip: voor het mooiste resultaat bepak de je opgerolde omeletten in huishoudfolie en koel je het even in de koelkast voor je het in plakjes snijdt.

1
Stap 1
Snijd de opgerolde omeletten voor het serveren in plakjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Brie en croute met spicy noten en bramen
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm

1 reacties

jonna@burgertrutjes

Leuk idee! Ook lekker als lunch of bij een salade

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op