Ei met rookvlees – omeletrolletje
Ei gewikkeld in rookvlees is een hapje dat op menig feestje geserveerd wordt. Ik geef er een twist aan en maak er een ei met rookvlees – omeletrolletje van. Hapjes bij feestjes, ik ben er gek op! Kan er ook echt niet vanaf blijven als er een schaal met hapjes...Ei met rookvlees – omeletrolletje
Bewaren
Ei gewikkeld in rookvlees is een hapje dat op menig feestje geserveerd wordt. Ik geef er een twist aan en maak er een ei met rookvlees – omeletrolletje van.
Hapjes bij feestjes, ik ben er gek op! Kan er ook echt niet vanaf blijven als er een schaal met hapjes voorbij komt.. Het is te lekker. Daarom vind ik het leuk om mijn gasten te verrassen met hapjes die ze niet gewend zijn. Op menig feestje liggen regelmatig dezelfde hapjes op de schaal. Blokje kaas en worst doen het natuurlijk altijd goed, en ook het welbekende rookvleesrolletje met ei valt vaak in de smaak. Maar het is juist leuk om eens wat anders te proeven toch?
Op ons vorige feestje maakte ik daarom omeletrolletjes met rookvlees. Een succes, want ook deze hapjes vlogen weer van de schaal. Daarom deel ik hem graag met jullie.
Ei met rookvlees – omeletrolletje
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ei met rookvlees – omeletrolletje
Stap 1
Snijd de bieslook fijn.Stap 2
Roer 2 eieren in een kommetje los en doe hier 1/3 van de melk bij, 1/3 van de bieslook en een snuf zout en peper. Bak hiervan in een koekenpan (diameter 24 cm) met een beetje olie een omelet.Stap 3
Leg de omelet op een bord en laat het afkoelen. Herhaal ondertussen bovenstaande stap met de overige eierenTip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.
Stap 1
Besmeer de afgekoelde omeletten met de roomkaas. Beleg de omeletten met 4 plakjes rookvlees. Bestrooi dit met rucola en rol de omeletten strak op.Tip: voor het mooiste resultaat bepak de je opgerolde omeletten in huishoudfolie en koel je het even in de koelkast voor je het in plakjes snijdt.
Stap 1
Snijd de opgerolde omeletten voor het serveren in plakjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ei met rookvlees – omeletrolletje
Stap 1
Snijd de bieslook fijn.Stap 2
Roer 2 eieren in een kommetje los en doe hier 1/3 van de melk bij, 1/3 van de bieslook en een snuf zout en peper. Bak hiervan in een koekenpan (diameter 24 cm) met een beetje olie een omelet.Stap 3
Leg de omelet op een bord en laat het afkoelen. Herhaal ondertussen bovenstaande stap met de overige eierenTip: Dit is een glutenvrij hapje. Als je een wrap vervangt door een omelet kun je dit hapje dus ook serveren aan mensen met een intolerantie voor gluten.
Stap 1
Besmeer de afgekoelde omeletten met de roomkaas. Beleg de omeletten met 4 plakjes rookvlees. Bestrooi dit met rucola en rol de omeletten strak op.Tip: voor het mooiste resultaat bepak de je opgerolde omeletten in huishoudfolie en koel je het even in de koelkast voor je het in plakjes snijdt.
Stap 1
Snijd de opgerolde omeletten voor het serveren in plakjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
jonna@burgertrutjes
Leuk idee! Ook lekker als lunch of bij een salade