Ga naar de inhoud

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo

Lekkere snackmaaltijd: zelfgemaakte falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo. Simpel om te maken, en ontzettend lekker!
35 minuten Bereidingstijd
Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo

Yes, we gaan vandaag voor een lekkere snackmaaltijd: zelfgemaakte falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo. Simpel om te maken, en ontzettend lekker! 

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise

Zelf falafelburger maken

Falafelballetjes kennen we allemaal, maar heb je er al eens aan gedacht om van dezelfde ingrediënten burgers te maken en die te serveren op een hamburgerbroodje? Zo maak je een falafelburger.

Voor extra smaak voegden we doperwten toe aan de falafel en we topten de burger af met zoetzure rodekool en heerlijke sweetchilimayonaise. Deze burgers staan in een handomdraai op tafel en zijn reuzelekker, probeer maar!

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo.

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo

Het fijne aan deze falafelburgers is dat ze eenvoudig zijn om te maken. En een tip van mij: maak een dubbele batch en vries de helft in. Zo heb je altijd een lekkere homemade falafelburger achter de hand.

Voor de zoetzure rode kool verwarmen we wittewijnazijn met water in een steelpannetje op het vuur, de suiker laten we hierin oplossen. De rodekool mengen we erdoorheen.

In een keukenmachine mixen we de kikkererwten met komijnpoeder, chilivlokken en peper en zout tot een zacht geheel. Hier roeren we peterselie of koriander door, samen met doperwten. Vorm hier 4 burgers van en haal het door de bloem of panko voor je ze in olie goudbruin en gaar bakt.

Serveer de falafelburger op hamburgerbroodjes, samen met de zoetzure rodekool en een sausje van mayonaise met sweetchilisaus.

Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise

Ingrediënten

personen

Voor de saus

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayo

Bereiding: 35 minuten
Stap 1

Verwarm de wittewijnazijn plus 100 ml water in een steelpannetje op middelhoog vuur en laat hierin de suiker oplossen. Voeg een snuf zout toe als de suiker is opgelost en zet het vuur uit. Meng de rodekool erdoorheen en laat staan tot serveren.

2
Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Mix ze in een keukenmachine met het komijnpoeder, de chilivlokken en peper en zout tot een zacht geheel.
3
Stap 3
Snijd de peterselie of koriander fijn en meng de verse kruiden samen met de doperwten door het falafelmengsel.
4
Stap 4
Vorm met je handen 4 burgers van het mengsel. Haal de burgers vervolgens door de panko of bloem en bak ze op middelhoog vuur in olie goudbruin en gaar. Draai de burgers voorzichtig om.
5
Stap 5
Meng in de tussentijd de mayonaise met de sweetchilisaus.
6
Stap 6
Snijd de hamburgerbroodjes en bak ze eventueel in nog wat olie goudbruin op de snijkanten. Beleg ze dan met de falafelburgers, zoetzure rodekool en de sweetchilimayonaise. Serveer meteen.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Falafelburger met zoetzure rodekool en sweetchilimayonaise
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op