Filmpje: Barbecuesaus maken
De afgelopen weken komen er regelmatig barbecuerecepten voorbij op Brenda Kookt. Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie, op film deze keer! Ik laat je zien hoe je zelf de lekkerste barbecuesaus maakt. Ik maak dit recept niet naar eigen recept, maar naar het recept van mijn foodiecollega Francesca Kookt. Een topper van eenFilmpje: Barbecuesaus maken
Bewaren
De afgelopen weken komen er regelmatig barbecuerecepten voorbij op Brenda Kookt. Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie, op film deze keer! Ik laat je zien hoe je zelf de lekkerste barbecuesaus maakt.
Ik maak dit recept niet naar eigen recept, maar naar het recept van mijn foodiecollega Francesca Kookt. Een topper van een recept die niet bij de barbecue mag ontbreken! Kijk mee:
Klik hier als je de video niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken!
Scroll naar beneden voor een overzicht van de ingrediënten:
Barbecuesaus
Bereidingstijd: 40 minuten plus tijd om af te koelen
Ingrediënten voor 200 ml barbecuesaus
- 1 gesnipperde ui
- sap van een halve citroen
- 100 ml water
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels (normale) azijn
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 8 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels worcestersaus
- 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Bezoek de blog van Francesca voor het uitgeschreven recept
Tip: bewaar de afgekoelde barbecuesaus goed afgesloten in de koelkast. Het is dan zeker een paar weken houdbaar. Maar je kunt het natuurlijk ook direct opeten bij een barbecue, patatje, pulled pork of ander lekkers.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Barbecue
Barbecuesaus ziet er goed uit! Ik ga hem zeker een keer uitproberen.
Annemarie
Wat een lekkere saus, ik had alle benodigdheden in huis behalve citroensap in plaats daarvan sap van een halve sinaasappel gebruikt, smaakt er net zo lekker om denk ik. Ik wou het gebruiken als sausbasis voor een pizza of kaas-uienkruier. Bedankt vh delen.
Monique Botman
Hoi Brenda, Ik heb de bbq-saus gemaakt. De volgende keer doe ik het dubbele, want iedereen vond het super lekker en het was dus zo op. Bedankt voor het heerlijke recept. Groeten Monique
Brenda Kookt
Zo, dat is goed om te horen Monique! Een blijvertje dus
Brenda
Wij hebben het sausje net gemaakt. Alleen ipv 2 eetlepels normale azijn hebben wij 1 eetlepel rode wijnazijn en 1 eetlepel balsamico azijn gebruikt. Hij is super geworden! Bedankt voor het recept!
Peter
Ik heb deze saus een paar weken geleden gemaakt bij pulled pok. Toen had ik geen gerookt paprika poeder, maar heb gelijk met hetvarkensvlees ook een bakje met paprika poeder op de bbq gezet en mee laten roken. Dat werkt fantastisch!
Brenda Kookt
Wat een goede tip Peter, bedankt!
Brenda Kookt
Super om te horen Brenda, geniet er van! Of is het al op? ;)