Ga naar de inhoud

Filmpje: Slavinken maken

Als je vraagt wat mijn favoriete stukje vlees is dan is de kans groot dat ik ‘SLAVINK!’ roep. Ik kan eigenlijk niet omschrijven waarom ik de doodgewone slavink zo lekker vind. Ik denk dat het de combinatie van het gehakt en het spek is, en dat het vlees lekker zacht en mals is. Vandaag laat ik
Delen op

Filmpje: Slavinken maken

Slavinken hdr

Als je vraagt wat mijn favoriete stukje vlees is dan is de kans groot dat ik ‘SLAVINK!’ roep. Ik kan eigenlijk niet omschrijven waarom ik de doodgewone slavink zo lekker vind. Ik denk dat het de combinatie van het gehakt en het spek is, en dat het vlees lekker zacht en mals is.

Vandaag laat ik in een kookfilmpje zien dat het gemakkelijk is om dit lekkere stukje vlees zelf te maken. En daarbij is mijn eigen slavink stiekem nog lekkerder dan die van de slager.
Een foto (of film) van de gebakken slavink heb ik niet. Tot twee keer toe waren de slavinken op voor ik ze vast kon leggen. Zo lekker zijn ze dus…!

Kijk mee:

Klik hier als je de video niet kunt zien. Wil je mijn filmpjes als eerste zien? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept.

Filmpje slavinken 03

Slavinken

Ingrediënten voor 6 slavinken

  • 450 gram rundergehakt
  • 18 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalotje
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut koffiemelk
  • 3 eetlepels paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.

Verdeel het gehakt in 6 porties.

Gebruik per slavink 3 plakjes ontbijtspek, leg dit neer zoals ik in het filmpje doe zodat je het gehakt gemakkelijk in het spek kunt rollen.
Rol het gehakt in het spel.

Voor een feestelijk effect dip je de uiteinden van de slavink in de (gedroogde) peterselie.

Bak de slavinken in een koekenpan met olijfolie of boter op matig vuur.

Tip: de slavinken kun je ook heel goed invriezen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op