Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Bewaren
Yes, tijd voor een lekker weekendrecept. Lekker als lunch, snack of avondmaaltijd. Deze flammkuchen met courgette, pesto en burrata kan wat mij betreft altijd. Zet jij hem ook op tafel dit weekend?
Flammkuchen. Ik ben er fan van. Deze heerlijke dunne, lichte soort-van-pizza’s hebben toch vaak mijn voorkeur boven pizza. Het knapperige deeg, het feit dat je er meer van kan eten voordat je vol zit, de andere smaken en de frisse topping met crème fraîche, heerlijk! Tijd dus om hier een nieuwe variant van te delen!
Deze keer gaan we voor courgette, gemarineerd in citroensap en olie, pesto en heerlijk romige burrata. Een heerlijk lichte combinatie, die het straks in de lente en zomer ook goed zal doen. Dus zet deze combinatie zeker eens op tafel!
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Voor de flammkuchen gebruiken we vers flammkuchendeeg. Dit bestrijken we met crème fraiche en hier verdelen we plakjes courgette over. Dit hebben we alvast op smaak gebracht met citroensap, oregano en zout en peper. Dit bakken we in 30 minuten gaar in de oven.
Na het bakken voegen we de groene pesto door, samen met burrata, tuinkers en basilicum.
Dit samen maakt een heerlijke frisse flammkuchen. Alvast een beetje voorjaar op je bord, zo lekker!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Stap 1
Snijd de courgettes in dunne schijfjes. Meng ze vervolgens in een kom met de olijfolie, het citroensap en de oregano en breng op smaak met peper en zout. Laat even staan.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 3
Meng de crème fraîche met peper en zout.Stap 4
Rol de rollen flammkuchendeeg uit over de bakplaten en vouw 1cm van de randjes om. Verdeel vervolgens de crème fraîche over het deeg en verdeel hier dakpansgewijs de courgetteschijfjes overheen.Stap 5
Bak de flammkuchen vervolgens in 30 minuten gaar en bruin in de oven. Wissel de bakplaten halverwege om.Stap 6
Garneer de flammkuchen vlak voor serveren met de pesto, in stukken gesneden burratabol en tuinkers en basilicum naar smaak.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Stap 1
Snijd de courgettes in dunne schijfjes. Meng ze vervolgens in een kom met de olijfolie, het citroensap en de oregano en breng op smaak met peper en zout. Laat even staan.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.Stap 3
Meng de crème fraîche met peper en zout.Stap 4
Rol de rollen flammkuchendeeg uit over de bakplaten en vouw 1cm van de randjes om. Verdeel vervolgens de crème fraîche over het deeg en verdeel hier dakpansgewijs de courgetteschijfjes overheen.Stap 5
Bak de flammkuchen vervolgens in 30 minuten gaar en bruin in de oven. Wissel de bakplaten halverwege om.Stap 6
Garneer de flammkuchen vlak voor serveren met de pesto, in stukken gesneden burratabol en tuinkers en basilicum naar smaak.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.