Foe Yong Hai schotel
Een heerlijke makkelijke maaltijd. Foe Yong Hai, met een twist. Deze Foe Yong Hai schotel bereid in de oven, én met lekker veel groenten.Foe Yong Hai schotel
Bewaren
Yum, dit is weer een topper uit een eerdere editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Deze Foe Yong Hai schotel is een van mijn persoonlijke favorieten van de 2023 scheurkalender. En daarom deel ik hem nu ook graag met je op de website.
Wil je meer snelle en makkelijke toppers koken? Bestel dan nu de nieuwe scheurkalender. Psst dit is ook een heel leuk cadeautje voor de feestdagen.
Makkelijke maaltijd
De Foe Yong Hai schotel is een ideale makkelijke maaltijd. Super makkelijk om te maken, omdat je hem in de oven bereid. Daarbij is het een lekkere vers gekookte maaltijd met weinig en verse ingrediënten.
Wat dat betreft is dit gerecht helemaal waar de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender voor staat. De zevende editie van de scheurkalender, de 2025-editie, is nu verkrijgbaar.
De scheurkalender geeft het antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag!?
Met meer dan 250 recepten zoals deze biedt de scheurkalender voor ieder wat wils, voor het hele gezin. Kortom, met de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender zorg je er voor dat je in 2025 vers én gevarieerd kookt.
Cadeautip voor de feestdagen
De makkelijke maaltijden scheurkalender is nu verkrijgbaar voor € 15,95 via de webshop. Dit jaar hebben we ook weer een handig bewaarmapje (t.w.v. € 8,95) waar je je favoriete recepten uit de scheurkalender in kunt bewaren.
Let op: het bewaarmapje met de index zijn beperkt verkrijgbaar, op = op. Klik hier voor alle informatie, en om jouw exemplaar of cadeautje te bestellen.
Foe Yong Hai schotel uit de oven
Foe Yong Hai kennen we denk ik allemaal van de menukaart bij de (afhaal)Chinees. Een lekker eigerecht in tomatensaus dat met rijst of mie wordt gegeten.
Om er een makkelijke maaltijd voor de scheurkalender van te maken heb ik er een schotel van gemaakt. De Foe Yong Hai van dit gerecht bereiden we namelijk in een ovenschaal.
Dit maakt het super gemakkelijk om de schotel te maken. Daarbij voeg ik ook extra groenten toe, zodat het een volwaardige en voedzame maaltijd is.
Serveer de Foe Yong Hai schotel met de saus en gekookte rijst of mie.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze foe yong hai schotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Verwarm een pan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de roerbakgroenten toe als de ui glazig ziet. Bak de roerbakgroenten een paar minuten aan.Stap 3
Klop de eieren los in een kom, roer de melk erdoor. Voeg de aangebakken groenten en ringetjes lente-ui toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Verdeel het eimengsel over de ovenschaal, bak dit 30-25 minuten in de oven. Tot de omelet gaar is.Stap 5
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Meng de ketchup met de chilisaus.Stap 7
Snijd de omelet uit de oven in stukken en serveer dit met een royale hoeveelheid foe yong hai-saus eroverheen.Stap 8
Serveer met kroepoek en rijst.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze foe yong hai schotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.Stap 2
Verwarm een pan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de roerbakgroenten toe als de ui glazig ziet. Bak de roerbakgroenten een paar minuten aan.Stap 3
Klop de eieren los in een kom, roer de melk erdoor. Voeg de aangebakken groenten en ringetjes lente-ui toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.Stap 4
Verdeel het eimengsel over de ovenschaal, bak dit 30-25 minuten in de oven. Tot de omelet gaar is.Stap 5
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Meng de ketchup met de chilisaus.Stap 7
Snijd de omelet uit de oven in stukken en serveer dit met een royale hoeveelheid foe yong hai-saus eroverheen.Stap 8
Serveer met kroepoek en rijst.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
11 reacties
Annie
Gisterenavond deze gemaakt. Hij was super lekker. Maar hij moest wel langer in de oven omdat de ei nog niet gestold was. Ook heb ik nog een halve eetlepel gembersiroop door de saus gedaan werd hij iets zoeter van. Maar ik ga hem bij mijn favoriete zetten. Dit lust ik vaker, zo lekker
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Annie
Remi
Wat een lekker recept, ik heb me niet aan de vegetarische versie gehouden en heb een lading garnalen toegevoegd, gamba's. De garnalen klein gesneden en gemarineerd met knoflook en vissaus. Geloof me ik was een beetje bang maar al mijn vingers zitten er nog aan, was bang dat ik mijn vingers er bij op zou eten.
Guus
Beste Brenda, na een gezellige middag bridgen had ik deze schotel voorbereid. Het was heerlijk en niet moeilijk te maken. Bij mij was 30 minuten in de voorverwarmde oven tekort. Ik moest er nog 10 minuten bij doen.
Joke
Gisteravond met vrienden gegeten, top, iedereen was enthousiast. Jammer dat er niet bijstaat op hoeveel graden de oven moet staan, dus moest het langer in de oven staan dan gepland, maar dat was geen probleem. Extra groente, champignons en kip toegevoegd. Voor herhaling vatbaar.
Brenda Hoff
Wat leuk om te horen Joke, in de receptkaart staan ook de graden van de oven erbij.
Anita
Heerlijk recept! Wel de groenten bijna verdubbeld, maar smaak was raak en lekker makkelijk! 😋
Rianneke
Ik maak deze met de champignons mix (ivm champignons zijn de jongste haar favoriet). Ivm allemaal vlees fan bak ik er een hamlap of iets anders bij passend erbij, net wat in de diepvries ligt. Makkelijk te combineren Maar zo lekker dit!
Trudy kleinjan
Hier in Frankrijk hebben ze geen wokgroente!!!
Jantine
Kan hier ook kip doorheen?
Nonna
De foe young hai schotel was ovenheerlijk. Lekker makkelijk en toch voedzaam.