Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Foe Yong Hai schotel

Een heerlijke makkelijke maaltijd. Foe Yong Hai, met een twist. Deze Foe Yong Hai schotel bereid in de oven, én met lekker veel groenten.
40 minuten Bereidingstijd
Foe Yong Hai schotel

Foe Yong Hai schotel

Foe Yong Hai schotel. Yum, dit is weer een topper uit een eerdere editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Deze Foe Yong Hai schotel is een van mijn persoonlijke favorieten van de 2023 scheurkalender. En daarom deel ik hem nu ook graag met je op de website.

Wil je meer snelle en makkelijke toppers koken? Bestel dan nu de nieuwe scheurkalender. Psst dit is ook een heel leuk cadeautje voor de feestdagen.

Foe Yong Hai schotel

Makkelijke maaltijd

De Foe Yong Hai schotel is een ideale makkelijke maaltijd. Super makkelijk om te maken, omdat je hem in de oven bereid. Daarbij is het een lekkere vers gekookte maaltijd met weinig en verse ingrediënten.

Wat dat betreft is dit gerecht helemaal waar de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender voor staat. De zevende editie van de scheurkalender, de 2025-editie, is nu verkrijgbaar.

De scheurkalender geeft het antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag!?

Met meer dan 250 recepten zoals deze biedt de scheurkalender voor ieder wat wils, voor het hele gezin. Kortom, met de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender zorg je er voor dat je in 2025 vers én gevarieerd kookt.

Cadeautip voor de feestdagen

De makkelijke maaltijden scheurkalender is nu verkrijgbaar voor € 15,95 via de webshop. Dit jaar hebben we ook weer een handig bewaarmapje (t.w.v. € 8,95) waar je je favoriete recepten uit de scheurkalender in kunt bewaren.

Let op: het bewaarmapje met de index zijn beperkt verkrijgbaar, op = op. Klik hier voor alle informatie, en om jouw exemplaar of cadeautje te bestellen.

Foe Yong Hai schotel

Foe Yong Hai schotel uit de oven

Foe Yong Hai kennen we denk ik allemaal van de menukaart bij de (afhaal)Chinees. Een lekker eigerecht in tomatensaus dat met rijst of mie wordt gegeten.

Om er een makkelijke maaltijd voor de scheurkalender van te maken heb ik er een schotel van gemaakt. De Foe Yong Hai van dit gerecht bereiden we namelijk in een ovenschaal.

Dit maakt het super gemakkelijk om de schotel te maken. Daarbij voeg ik ook extra groenten toe, zodat het een volwaardige en voedzame maaltijd is.

Serveer de Foe Yong Hai schotel met de saus en gekookte rijst of mie.

Simpele Foe Yong Hai saus

Foe Yong Hai is een echt comfortfood gerecht. Een zachte, goed gevulde omelet met groenten en een zoet-pittige saus eroverheen – heerlijk met rijst en kroepoek erbij. Je hoeft er echt niet voor naar de afhaalchinees, want Foe Yong Hai maken is verrassend makkelijk. In deze versie maken we een simpele, smaakvolle saus van ketchup en chilisaus en bakken we de omelet in de oven. Dat scheelt tijd én gedoe.

Hoe maak je Foe Yong Hai?

Verwarm eerst een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg daarna de roerbakgroenten toe. Roerbak de groenten een paar minuten mee, tot ze iets zachter zijn maar nog wel wat bite hebben.

Klop dan in een ruime kom de eieren los en roer de melk erdoor. Voeg vervolgens de gebakken groenten en fijngesneden lente-ui toe. Breng het mengsel op smaak met een snuf zout en wat versgemalen peper, en roer alles goed door elkaar. Giet dit eimengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel het gelijkmatig. Bak de omelet in een voorverwarmde oven op 180 graden in zo’n 25 tot 30 minuten gaar, tot hij stevig is en goudgeel aan de bovenkant.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de omelet in de oven staat, maak je ook de saus. Meng de ketchup met de chilisaus – dat is alles! Deze lekkere saus past perfect bij de omelet en geeft die herkenbare, lichtzoete smaak waar Foe Yong Hai zo bekend om staat.

Als de omelet klaar is, haal je hem uit de oven en snijd je hem in stukken. Serveer met een royale hoeveelheid van de saus eroverheen, samen met wat rijst en kroepoek ernaast.

En voilà: je hebt zelf een heerlijke, huisgemaakte versie. Simpel, snel en gegarandeerd smullen!

Foe Yong Hai schotel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze foe yong hai schotel

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Verwarm een pan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de roerbakgroenten toe als de ui glazig ziet. Bak de roerbakgroenten een paar minuten aan.
3
Stap 3
Klop de eieren los in een kom, roer de melk erdoor. Voeg de aangebakken groenten en ringetjes lente-ui toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Verdeel het eimengsel over de ovenschaal, bak dit 30-25 minuten in de oven. Tot de omelet gaar is.
5
Stap 5
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Stap 6
Meng de ketchup met de chilisaus.
7
Stap 7
Snijd de omelet uit de oven in stukken en serveer dit met een royale hoeveelheid foe yong hai-saus eroverheen.
8
Stap 8
Serveer met kroepoek en rijst.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt
Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella

17 reacties

Heleen
5/5 sterren

Makkelijk en lekker ! Gemaakt in de airfryer ( in bakvorm ) saus gemaakt combi van wat hier staat met kippenbouillon, eetlepel sojasaus, theelepel oestersaus en maizena voor de binding

Laat een bericht achter

Ineke

Heel lekker , gemaakt voor 2 personen. Tip : ik doe altijd bakpapier in de ovenschaal, scheelt afwas !

Laat een bericht achter

Pindar

Beste Brenda, Wel, gedaan en geluklt! Wat lekker, lekker, lekker, lekker en lekker. Hier in huis wordt het een topper genoemd! Dank je wel!!!

Laat een bericht achter

Pindar

Ik wil deze zeker gaan maken, maar wat is de "Foe young Hai saus"? is dat de combinatie van de ketchup met de chilisaus? Of is het wat anders en bv een saus saus die je in supermarkt kan halen?

Laat een bericht achter

Pindar

Bestre Brenda, Ok, dank je wel voor je reactie. Ik ga deze zeker proberen! Lijkt me echt heerlijk. Vriendelijke smulgroeten, Pindar

Brenda Hoff

Dat is inderdaad de saus van ketchup en chilisaus die we in dit recept gebruiken.

Annie

Gisterenavond deze gemaakt. Hij was super lekker. Maar hij moest wel langer in de oven omdat de ei nog niet gestold was. Ook heb ik nog een halve eetlepel gembersiroop door de saus gedaan werd hij iets zoeter van. Maar ik ga hem bij mijn favoriete zetten. Dit lust ik vaker, zo lekker

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Annie

Remi
4/5 sterren

Wat een lekker recept, ik heb me niet aan de vegetarische versie gehouden en heb een lading garnalen toegevoegd, gamba's. De garnalen klein gesneden en gemarineerd met knoflook en vissaus. Geloof me ik was een beetje bang maar al mijn vingers zitten er nog aan, was bang dat ik mijn vingers er bij op zou eten.

Laat een bericht achter

Guus
4/5 sterren

Beste Brenda, na een gezellige middag bridgen had ik deze schotel voorbereid. Het was heerlijk en niet moeilijk te maken. Bij mij was 30 minuten in de voorverwarmde oven tekort. Ik moest er nog 10 minuten bij doen.

Laat een bericht achter

Joke
5/5 sterren

Gisteravond met vrienden gegeten, top, iedereen was enthousiast. Jammer dat er niet bijstaat op hoeveel graden de oven moet staan, dus moest het langer in de oven staan dan gepland, maar dat was geen probleem. Extra groente, champignons en kip toegevoegd. Voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Joke, in de receptkaart staan ook de graden van de oven erbij.

Anita

Heerlijk recept! Wel de groenten bijna verdubbeld, maar smaak was raak en lekker makkelijk! 😋

Laat een bericht achter

Rianneke

Ik maak deze met de champignons mix (ivm champignons zijn de jongste haar favoriet). Ivm allemaal vlees fan bak ik er een hamlap of iets anders bij passend erbij, net wat in de diepvries ligt. Makkelijk te combineren Maar zo lekker dit!

Laat een bericht achter

Trudy kleinjan

Hier in Frankrijk hebben ze geen wokgroente!!!

Laat een bericht achter

Jantine

Kan hier ook kip doorheen?

Laat een bericht achter

Nonna

De foe young hai schotel was ovenheerlijk. Lekker makkelijk en toch voedzaam.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op