Ga naar de inhoud

Frambozentrifle

Lekker frisse trifle, perfect valentijnstoetje. Frambozentrifle van frambozenjam met slagroom en een luchtige cake. Kortom: een toptoet!
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Frambozentrifle

Frambozentrifle

‘Love is in the air….!’ We konden het niet laten voor Valentijnsdag nog een lekker (en simpel) toetje met jullie te delen. Leuk om je liefde mee te verrassen, of je hele gezin! Zet jij 14 februari ook deze frambozentrifle op tafel?

We geven je feestelijke recept om de maaltijd mee af te sluiten. Én daarbij kun je het zo simpel maken als je zelf wilt. Maak je net zoals ons de jam en cake zelf? Of koop je die kant en klaar zodat je het toetje nog sneller op tafel zet? Het kan allemaal!

Frambozentrifle

Het is alweer bijna Valentijn! En of je daar nu wel of niet iets mee doet, het is altijd een goed idee om een lekker toetje te maken. En zeker een toetje dat zo lekker is als dit toetje. Een heerlijke toetje met frisse frambozenjam, romige slagroom en luchtig gebakken cake. Gecombineerd met verse aardbeien en munt. Dat klinkt heerlijk toch? Het water loopt me in de mond!

Frambozentrifle

Frambozentrifle

Een heerlijke feestelijke en frisse frambozentrifle. Hiervoor maken we zelf de lekkerste frambozenjam en luchtige cake. Dit combineren we met slagroom met frambozenjam. Én verse aardbeien. Kortom: heel veel lekkers in een glaasje.

We geven je ook graag een shortcut, voor als je dit toetje graag wil maken, maar daar niet al te lang mee bezig wil zijn. Koop dan gewoon een cake die je lekker lijkt en gebruik die voor in het glas.

En wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Koop dan ook de jam, dan ben je helemaal binnen 5 minuten klaar. Makkelijk!

En zo kun je jouw liefje of gezin compleet verrassen.

Frambozentrifle

Ingrediënten

stuks

Voor de cake

Voor de frambozenjam

Nog meer nodig

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frambozentrifle

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in.
2
Stap 2
Doe de (diepvries)frambozen samen met de vanillesuiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet dan zacht en laat pruttelen totdat het een jamachtige textuur heeft. Laat afkoelen.
3
Stap 3
Mix de eieren met de suiker tot een romig geheel. Meng het zout door de bloem en meng hier ook de citroenrasp doorheen. Spatel vervolgens de droge mix door de natte mix.
4
Stap 4
Bak de cake in 15 – 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.
5
Stap 5
Klop de slagroom lobbig en voeg dan de poedersuiker en 1 – 2 eetlepels frambozenjam toe zodat de slagroom roze kleurt.
6
Stap 6
Kies 4 glazen uit en gebruik die om ronde stukken cake uit de cake te steken.
7
Stap 7
Verdeel wat verse aardbeien over de bodem en verdeel hier enkele lepels slagroom over. Leg de cakeschijven erboven op. Verdeel hier wat lepels jam over en daarover nog wat slagroom. Garneer met verse munt en eventueel nog wat aardbeien.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op